Skip to main content

Αρρωστημένος Έρωτας στην Απόμακρη Γη.

Και το λιωμένο, πυρωμένο, καυτό λάδι του τηγανιού, γίνεται το υγρό της κάθαρσης στο πρόσωπό σου.
Κι ενώ καίγεσαι, ουρλιάζεις και χτυπάς τους όλους τοίχους του δωματίου, σκέφτεσαι το βραδυνό κλάμα με την δεσποινίς Μοίρα, όταν τα μάτια σου κοκκίνησαν στην θέα του φεγγαριού της μοιραίας νύχτας, της απότρεψης, και του εμετικου ερωτα. Το έψιλον με κεφαλαίο.
Και τα πτηνά και τα πλήκτρα της αριστερής πλευράς του πιάνου συμφωνούσαν με την Σελήνη.
Το ρυτιδιασμένο πρόσωπο έλεγε: "Ανικανοποίητη Μάχη".
Έλεγε: "Κατσαβίδια".
Έλεγε: "Αισθάνομαι σαν Αίσθημα".

Πέρασε το τρόλεϋ, γύρω απ' τη δημιουργία μιας πόρνης και βρώμισε το υπέροχο δημιούργημα.
Λατρεύω τις πόρνες όταν αισθάνονται μητέρες. Ένας χαμένος πολιτισμός δίχως νόημα ύπαρξης.
Οδοντίατρος ψυχασθενής μ' ενδείξεις ενδοφλέβια τελείας.
43 οδοκαθαριστές, ακούγοντας ρεμπέτικα καπνίζουν χασίς και χάνονται στις σκάλες που φτιάχνουν τα ντουμάνια προς το άπειρο.
Όταν τα 2 γίνουν 1, τότε θα μπορέσουμε να πούμε "ολακαλα!"
Προς το παρόν το ξυράφι χαρακώνει όνειρα, αυταπάτες, βίτσια, ανάγκες, έρωτες, εσένα κι εμένα.
Το καπάκι της κατσαρόλας δεν είναι στη θέση του. Ούτε κι εγώ. Είμαι μέσα στη κατσαρόλα. Α, νά και το καπάκι. Όχι ρε γαμώτο ∙ μη με σκεπάζετε, θέλω να βλέπω τον εκτελεστή μου. Τον προτιμώ απ' το να βλέπω τα θύματά μου που φωνάζουν συνθήματα υπέρ του θανάτου μου.
Τις αδίκησα τις κοπέλες.
Τις σκότωσα και οι Ερινύες μπήγουν βελόνες στα μάτια μου. Έτσι πρέπει. Αλλά κι αυτές πουτάνες είναι, μαστουρωμένες. Δεν ξέρουν τί κάνουν.
Τα βυζιά με κυνηγάνε να με σκοτώσουν με σουβλερές ρώγες. Βοήθεια!.
Ποιός νοιάζεται για έναν παλιατζή που πεθαίνει στα πλακάκια;
Χωρίς μία συμβουλή θα διεκδικήσουμε τα καμμένα απ' την κατάρριψη.
Καλόπλαστα παλάτια.
Μ' έχεις κατακρεουργήσει μωρό μου και δε λες να μου δώσεις την πολυπόθητη ελευθερία που αγαπώ. Αν νιώσω σαν το πρόσταγμα του γαμιόλη πατέρα δεν θα φωνάξω, μόνο θα δακρύσω κάτω απ' τους καμπινέδες που τρέχουν σκατά και ηρωίνη.
Μεταλλαγμένη απ' τις καιρικές και χρονικές συνθήκες. Συνθήκες - σκατά στο βρωμόστομα του παιδιού που θέλει να σας γαμήσει απ' άκρη σ' άκρη.
Κι όταν η κακόμοιρη, απογοητευμένη - οπως νομιζεις - ερωμένη σου, καταφέρει να βγεί απ' το πηγάδι που την πέταξες, με τα φιδίσια, απειλιτικά μάτια της, θα εξακοντίσει το κεφάλι σου στη σκοτεινή πλευρά της Σελήνης.
END.

1993.
Sandy Angel + Godot


Comments

Popular posts from this blog

5. Κινητή Άμμος.

1. Ντεσπεράντος με στραβό καλαμάκι.
2. Ένα Βελούδινο Πρωϊνό. 3. Όλα Τα Όμορφα, Άλογα.
4. I'm in parties
Ο Μπερτόδουλος, τα έφτιαξε με τη χοντρή!.
Αυτό κι αν είναι είδηση. Θα μου μείνει αιώνια απορία πώς συννενοήθηκαν για κάτι τέτοιο. Τι έγινε εκείνο το βράδυ στης χοντρής Στέλλας. Ή Αλεξάνδρα την έλεγαν; Η Μάρα με εμένα ήταν η φυσική κατάληξη των πραγμάτων αλλά το παρελθόν μας ήταν κλειδωμένο. Τίποτα δεν έμπαινε εκεί. Μπετόν αρμέ. Όλοι ανακουφίστηκαν με το happy end του έργου μας, την συλληπηθήκαν για τον χαμό του Φίφη - ποιός χέστηκε, και ο προβολέας γύρισε τελικά στον Μπερτόδουλο και την μόνη φορά που τον βλέπαμε με γυναίκα. Την προηγούμενη φορά, τον είχε συνοδεύσει ο πατέρας του. Συνοδός. Μία στο στρατόπεδο και μερικές στο σπίτι.Έτσι τον έκανε άντρα. Χωρίς κόπο. Άνεσις. Η χοντρή έμεινε έγκυος από έναν Κώστα που μου είχε φτιάξει κάποτε τη μηχανή στο Νέο Κόσμο, και θεώρησε έξυπνο να το φορτώσει στον Μπερτόδουλο, που του άλλαξε η ζωή σε δεκαπέντε δεύτερα και αποφάσισε ακαριαία να πεί ν…

3. Όλα Τα Όμορφα, Άλογα.

1. Ντεσπεράντος με στραβό καλαμάκι.
2. Ένα Βελούδινο Πρωϊνό.

Ήταν 6.30 και το ράδιο έλεγε ειδήσεις. Το έκλεισα φοβούμενος μη μας ακούσω κι εμάς εκεί. Το παλιό πικάπ είχε ένα δίσκο πάνω, ξεχασμένο ποιός ξέρει από πότε. Όλη μου την περιέργεια την έριξα εκεί για να μη σκοντάψει πάνω της. Σήκωσα το παλιό καπάκι που κόλαγε, πάτησα το παλιό φιλντισένιο κουμπί και έβαλα τη βελόνα πάνω. Το μπλέ κέντρο με τα μαύρα γράμματα άρχισε να γυρνάει. Ξέχασα πως διαβάζουν δίσκο που γυρνάει αλλά το Anita O'Day ήταν εμφανές μέχρι οι στροφές να γίνουν 78. Οι τρομπέτες έπαιξαν τη σύντομη εισαγωγή και άρχισε η παλιά κυρία - αν και λεπτή - να τραγουδάει.
...His wife then draped herself in black / That showed her figure fine / Then she cussed him out / The two-faced guy / No insurance could she find! / And her tears flowed like wine / Yes her tears flowed like wine.....
Η Μάρα γύρισε ήρεμα κοίταζε το πικαπ και τα μάτια της γέμισαν εικόνες.
-Αυτό άκουγε η μαμά μου στα τελευταία της. Αυτός ήταν πάντα πάνω. Φών…

Ντεσπεράντος με στραβό καλαμάκι.

Κοίταξα τον τοίχο. Τη μέρα από μακρυά φαίνεται εύκολος. Με την υγρασία και το κίτρινο φως έμοιαζε με στρατόπεδο. Στη γωνία περίμενες να δεις τη σκοπιά κι όπου νά 'ναι θα περάσει το περίπολο.
Έσβησα το τσιγάρο πάνω του σαν να το 'χωνα στο μάτι του πατέρα της. Πως θα τη καβαλήσουμε τέτοια μάντρα; Μου ΄ρθε κι εμένα έτσι στο ξαφνικό, κουβάλησα και τους άλλους. - Για πείτε καμιά ιδέα πώς θα την κάνουμε. - Εσύ ρε, σάλτα πάνω που έπαιζες και μπάσκετ. - Βόλλευ έπαιζα περισσότερο. Είχε και ελαφάκια γκόμενες. Μπάσκετ αναγκαστικά μη μου βγάλουνε και τ' όνομα. Δε γούσταρα το χαμούρεμα με τους ιδρωμένους αλλά ήταν κάτι μεγαλύτεροι και με θέλανε όλοι στην ομάδα τους γιατί είχα τρελό άλμα . Μου 'φευγε η ψυχή στον αέρα αλλά την κάρφωνα τη σπυριάρα. Τους άφηνα να με κοιτάνε σαν ασβοί και έπαιρνα ύφος χαλαρό, εντάξει μωρέ, δεν έχω κάνει ζέσταμα και δεν μπορώ με δυο χέρια τώρα και τέτοιες πίπες.
Πετάχτηκε ο Κιού με το τσιγάρο στο στόμα και τη στάχτη να του λερώνει το μπλουζάκι των Joy Di…