Skip to main content

Δεν υπάρχει Κρίση.Ταχύρρυθμο Ελληνικής Μεταπολιτευτικής Χεστορίας.
Ανοίγω παρένθεση και - τηλεγραφικά - στέλνω την εικόνα:
η Ελλάδα της παραλιακής. Οι δόσεις των Cayen. Ο μεσημεριανός φραπεδόμαγκας. Το κόμπλεξ κατωτερότητας του Έλληνα, που εκεί κάπου στα '80 έμαθε το Lifestyle, τον Κωστόπουλο - Κλικ, το On the Rocks (Πασχάλης ρε!), το κωλόφτιαγμένο Sierra. Το δημόσιο. Το πακέτο Ντελόρ.Τη Μιμή.
Ταξίδι στο Λονδίνο για ψώνια, στο Παρίσι για φωτογραφίες στην Concorde (θα σκάσει η Νίτσα άμα τις δει), στο Μόναχο για Oktoberfest, στο Βερολίνο για τη Μπιενάλε, στη Ρώμη γιατί η μέλλουσα αισθάνεται Αλίκη: "Με συγχωρείτε, ήταν τυχαίο" - Όχι τυχαίο, Μοιραίο ήταν.
Κάπου τότε ήταν που οι Γαρδέληδες κοιτάγαν τον μπακάλη, φούρναρη, τσαγκάρη, υδραυλικό μπαμπά τους μετά βδελυγμίας - εντάξει τον κρύβεις, αλλά είναι μπαμπάς, τι να του κάνεις; - και πήγαν μαζικά να κάνουν Business Administration.
Το όνειρο του πετυχημένου κανακάρη, στο γραφείο του, με τους υφισταμένους να εκλιπαρούν για εντολές ήταν ο καημός της μάνας, που προτιμάτο σαφώς από τη γιαγιά Ελένη Ζαφειρίου. Και τελικά, μείναμε από υφισταμένους.... Γιατί λίγο παλαιότερα, η Ελλάδα είχε υπερπληθυσμό προέδρων. Τώρα στελεχών. Στην Ευρώπη, έχουν εφεύρει απίστευτα καθήκοντα, τμήματα, θέσεις και την ανάλογη γραφειοκρατία για να καλύπτουν την ανεργία (και για άλλους λόγους). Με τί τους πληρώνουν; Αααα δε  θα συννενοηθούμε.
Εδώ λοιπόν, ο συμπαθέστατος αποθηκάριος, φέρει μια ντροπή για τέτοιον απαξιωτικό τίτλο, και καλμάρεται όταν του τυπώσεις μια κάρτα που γράφει κάτι ακατάληπτο σαν: Senior Executive Chief Warehouse Specialist. Άλλη νοστιμιά ε;
Επιπλέον, όλοι καταλαβαίνουν τί ακριβώς σημαίνει αυτό και τι καθήκοντα αντιπροσωπεύει.
Οι πιο ψαγμένοι - κυρίως κάτι μή εκδηλωμένες ακόμα φρικογκόμενες - την έψαχναν για Ψυχολογία στο Ρέθυμνο, γραφίστας στην ΑΚΤΟ, και για τα ντουβάρια - που ήδη χάνουν 4-1 στο 89' - Αισθητική. Πιο πρακτικά πράγματα ρε παιδί μου, και με τα λεφτά σε 2 χρόνια ν' αρχίσουν να τρέχουν. Σου λέει ο γονεύς, αφού το παιδί δεν περνάει ούτε απ' έξω από 1η Δέσμη να το καμαρώσω επιστήμονα, 2 χρόνια στην ΑΚΜΗ και ένα στουντιάκι στην Πατησίων και αρχίζουμε απόσβεση στο τσακ μπαμ.
Και καλύτερα μη σου πω.  Είμαστε σύντεκνοι και με τον βουλευτή Σαραντόπουλο, που είναι μαρς για να βγεί στη θέση του Τριαντόπουλου, εμείς είμαστε εντάξει.
Ας φυλαχτούν οι άλλοι, τα κορόιδα - δοξάστε μας. Κλείνει η παρένθεση, σου 'ρθε η ανάμνηση, έτσι; Μην αρχίσω Ροδες, Τσάντες και Κοπάνες.
Κάπου εκεί, μια ερώτηση στον αέρα - έτσι για πλάκα, με μιντιακή ορολογία να συννενοηθούμε:
Ποιά είναι η "πολιτιστική ταυτότητα" του Έλληνα; Τί τον ξεχωρίζει ρε παιδί μου από τον Γιαπωνέζο, εκτός από τα μάτια και τη Nikon; Από τον Γερμανό; Τον Άγγλο; Μόνο που λέμε "ο Άγγλος" (τι μαλακία παράδειγμα), υποθετικά συννενοούμαστε, ακόμα και λάθος.
Αν ήσουν Άγγλος, τί χαρακτηρίζει τον Έλληνα εκτός από σουβλάκι, ερείπια, Μάλια, και χταποδάκι; Νταλάρας, Μπάλτσα, Nana Mouschouri, Βαρώνη Βίκυ Λέανδρος, Κορίνα Τσοπέη, Ωνάσης, και κάτι αριστερά κομμάτια παζλ κάτω από το τραπεζάκι;
Εγώ δεν ξέρω - συμφωνώ με το σύνθημα: "Είμαστε όλοι Αμερικάνοι". Κι αν η ρήση του Κίσινγκερ ήταν μύθος, ακόμα και μύθους δικαιώνουμε. Όχι παίζουμε. Και δεν είναι και κακό, αν γουστάρεις να το ενσωματώσεις, στην τελική έτσι;

Σύνταγμα - Το σπινθηροβόλο βλέμμα του Γκάμμυ Μπέαρ.
Ε, σηκωθήκανε από τον καναπέ. Είναι κι αυτό κάτι. Το 'πα κι εγώ στην αρχή και μου το ξανάλεγα μη και το ξεχάσω. Ύστερα, ήρθαν οι Μίκηδες. Σπίθες αντί Ολοκαυτώματος. Τα γερόντια ξανάνιωσαν και τα πήραν στο κρανίο. Γιατί του Έλληνα ο ωροσκόπος, Ζυγό δεν υπομένει. Μην πιάσω τους παππούδες τώρα, γιατί συμπαθέστατοι και θύματα πολλάκις μεν, πολλά τα άπλυτα δε. Και να και ο κυριακάτικος κόσμος... μάλιστα. Και να και οι μούτζες, και να και τα λέιζερ, και να τα παστέλια, και να τα ξερολούκουμα. Και λοιπόν; 19, 26, 321 ομάδες εργασίας. Αυτοοργάνωση, Αυτοδιαχειριση και Αυτοικανοποίηση. Μάστα. Και λοιπόν;
Δεν ξέρω ρε παιδιά, αν το προσέξατε, αλλά... είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα - είμαστε.
Θα δω ποτέ στα κανάλια το μέλος του Χ νέου κόμματος να αλαλλαζει "Εμείς αγωνιστήκαμε στο Σύνταγμα";
Πάει η Samsung - στο λέω μπέσα.

Όλο ερωτήσεις είμαι σήμερα. Μπα σε καλό μου, όλο ερωτήσεις είμαι:
Αν δεν τύχαινε. Αν τα άστρα δεν ευνοούσαν. Αν αυτό το κωλόπαιδο δεν έκανε το event στο Facebook. Αν ο αυθορμητισμός ήταν στα κάτω του ρε παιδί μου, και δεν συνέβαινε το Σύνταγμα.
Τί θα συνέβαινε; Γιατί κάτι θα συνέβαινε. Η θεωρία της Χύτρας ισχύει σε όλες τις κοινωνίες που δεν είναι ντάγκλα - (χμ). Μήπως κάτι που δεν θα είχε γυρισμό; Μήπως λέω ρε παιδί μου, δεν ξέρω.

Μαζικότητα; Τα μάτια του κόσμου στο Euro 2004 τα θυμάσαι; Ακόμα και τα δικά σου. Μέσα έκατσες; Σε ένα μπαλκόνι δε βγήκες έστω; Δες και τα μάτια του κόσμου στο Σύνταγμα. Φαίνονται πολλά από το βλέμμα. Αν δε με πιστεύεις, το λέει κι ο Λαζόπουλος.
Το 1.000.000+ κόσμου στη Μίκρα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας το θυμάσαι; Ακόμα κι αν δούλεψαν τρελά τα πούλμαν.
Τις μαζώξεις και υπογραφές για τις ταυτότητες του 666 τις θυμάσαι;
Το βράδυ του Δεκέμβρη του 2008, κατά τη 1, που περπάταγαν τη Βαλτετσίου 1000 άτομα βουβοί, και τα ΜΑΤ έτρεχαν χεσμένα πάνω τους, με τις γριές να τους πετάνε γλάστρες το θυμάσαι; Σ' έπιασα! Αυτό δεν το θυμάσαι.
Το ντού στη βουλή και ατάκα τη Μαρφίν; Γιατί πήγαν οι 3 καμμένοι θυμάσαι;

Ποιός Φταίει;
"Ποιός φταίει; Τι ποιός φταίει ρε; Αυτοί ρε οι -μπιπ- φταίνε ρε! Μας έχουν -μπιπ- ρε! Αλλά που θα πάει ρε; Δε θα τους πετύχω μπροστά μου; Θα τους -μπιπ- τη φάρα ρε! Τους -μπιπ-".

Τα χεις πάρει με τον Πάγκαλο έτσι; 
Και ανοίγει η ψυχή σου με τη μαζικότητα της μούτζας; 
Τώρα μεταξύ μας, όταν μπαίνουν Καζάκια στα κανάλια, φτιάχνεσαι κάπως, έτσι;
Έχεις μικρόφωνο και πιτσιρικοπάνελ να γίνεις ένας ΑντιΑυτιάς και να σε αποθεώσουν; 

Δεν υπάρχει Κρίση. Είναι απλό. 
Δεν έχεις Κρίση.

Πουτάνα ελληνική γλώσσα.....


Comments

Popular posts from this blog

5. Κινητή Άμμος.

1. Ντεσπεράντος με στραβό καλαμάκι.
2. Ένα Βελούδινο Πρωϊνό. 3. Όλα Τα Όμορφα, Άλογα.
4. I'm in parties
Ο Μπερτόδουλος, τα έφτιαξε με τη χοντρή!.
Αυτό κι αν είναι είδηση. Θα μου μείνει αιώνια απορία πώς συννενοήθηκαν για κάτι τέτοιο. Τι έγινε εκείνο το βράδυ στης χοντρής Στέλλας. Ή Αλεξάνδρα την έλεγαν; Η Μάρα με εμένα ήταν η φυσική κατάληξη των πραγμάτων αλλά το παρελθόν μας ήταν κλειδωμένο. Τίποτα δεν έμπαινε εκεί. Μπετόν αρμέ. Όλοι ανακουφίστηκαν με το happy end του έργου μας, την συλληπηθήκαν για τον χαμό του Φίφη - ποιός χέστηκε, και ο προβολέας γύρισε τελικά στον Μπερτόδουλο και την μόνη φορά που τον βλέπαμε με γυναίκα. Την προηγούμενη φορά, τον είχε συνοδεύσει ο πατέρας του. Συνοδός. Μία στο στρατόπεδο και μερικές στο σπίτι.Έτσι τον έκανε άντρα. Χωρίς κόπο. Άνεσις. Η χοντρή έμεινε έγκυος από έναν Κώστα που μου είχε φτιάξει κάποτε τη μηχανή στο Νέο Κόσμο, και θεώρησε έξυπνο να το φορτώσει στον Μπερτόδουλο, που του άλλαξε η ζωή σε δεκαπέντε δεύτερα και αποφάσισε ακαριαία να πεί ν…

Η Ασύμμετρη Ελαφρότητα του Είναι.

Ο Βύρων ο ΙΙΙ ο Πυρπολιορκητής μίλησε σήμερα για τον "Στρατηγό Άνεμο" και προς στιγμήν νόμιζα ότι ξανάρχισε η Λάμψη. Προσωπικά μέσω του Βύρωνα μόνο θα μπορούσα να ξεπεράσω τον Στάθη Θεοχάρη.

Πες μου τώρα κάτι εσύ που ξέρεις τα πολλά κι ο νους σου κατεβάζει.
Ο οδηγός του πρωθυπουργού Θ. Ρουσσόπουλος τί δουλειά έχει σε προεκλογική περίοδο να κάνει εξαγγελίες μέτρων (όταν λέμε μέτρα εννοούμε ευρώπουλα ελεημοσύνης και 4 dvd δώρο) και δεν είναι στην θέση του ο υπηρεσιακός υπουργός;
Όταν λέω οδηγός, δεν εννοώ ότι οδηγεί το αμάξι του... όχι.
Οδηγεί τον ίδιο και οδηγεί και την χώρα.
Τον ντύνει με αμπέχωνα μες το κατακαλόκαιρο και τον πηγαίνει βόλτα στο Πεντάγωνο , τον συμβουλεύει πόσο να πονέσει η ψυχή του, ποιά μάσκα ταιριάζει με το φόντο του πλάνου, ενώ ο Βύρων ο ΙΙΙ ο Αγγαρευόμενος αποκαλύπτει ασύμμετρες απειλές εναντίον της Πατρίδος.
Ο Θόδωρος, ο οποίος συνεχίζει την παράδοση των Θόδωρων (βλέπε τον Θόδωρο του Καραμανλή του μεγάλου, τον Τσουκάτο του Σημίτη, κλπ) τελικά θα κατέβει στο …

3. Όλα Τα Όμορφα, Άλογα.

1. Ντεσπεράντος με στραβό καλαμάκι.
2. Ένα Βελούδινο Πρωϊνό.

Ήταν 6.30 και το ράδιο έλεγε ειδήσεις. Το έκλεισα φοβούμενος μη μας ακούσω κι εμάς εκεί. Το παλιό πικάπ είχε ένα δίσκο πάνω, ξεχασμένο ποιός ξέρει από πότε. Όλη μου την περιέργεια την έριξα εκεί για να μη σκοντάψει πάνω της. Σήκωσα το παλιό καπάκι που κόλαγε, πάτησα το παλιό φιλντισένιο κουμπί και έβαλα τη βελόνα πάνω. Το μπλέ κέντρο με τα μαύρα γράμματα άρχισε να γυρνάει. Ξέχασα πως διαβάζουν δίσκο που γυρνάει αλλά το Anita O'Day ήταν εμφανές μέχρι οι στροφές να γίνουν 78. Οι τρομπέτες έπαιξαν τη σύντομη εισαγωγή και άρχισε η παλιά κυρία - αν και λεπτή - να τραγουδάει.
...His wife then draped herself in black / That showed her figure fine / Then she cussed him out / The two-faced guy / No insurance could she find! / And her tears flowed like wine / Yes her tears flowed like wine.....
Η Μάρα γύρισε ήρεμα κοίταζε το πικαπ και τα μάτια της γέμισαν εικόνες.
-Αυτό άκουγε η μαμά μου στα τελευταία της. Αυτός ήταν πάντα πάνω. Φών…