Skip to main content

Quote


H

Έπαρση

προηγείται

της

Πτώσης.

Comments

Anonymous said…
Πώς αλλιώς να πέσεις αν δεν έχεις πρώτα ανεβεί ψηλά;
(ψηλά; λέμε τώρα! λίγοι είναι αυτοί που επαίρωνται; κι ας είναι έως και άνευ ουσίας; )
Godot said…
Αν πιστευεις οτι η Επαρση σε ανεβάζει...
θα σε παραπέμπψω στο παλιο καλό σύνθημα:

"οι φίλοι σου σου είπαν ότι θα σε ανέβαζε... αλλά όχι που θα σε έριχνε".

Το θυμάσαι αυτό;

Εν πασει περιπτώσει, δεν είναι σκάλα, ούτε ασανσέρ η Επαρση για τα επάνω. Και εν τέλει, ΠΟΙΑ είναι αυτά τα επάνω;;;;;
enfant raté said…
^^^^^^^^^^
^^^^^^^^^^^^
^^^^^^^^^^^^^^
^ ^ ^
^ ^ ^
^ ^ ^
^^^

(aleksiptwto)
Anonymous said…
Εξαρτάται πώς ορίζεις την Έπαρση.

Εσύ ίσως εννοείς την κυριολεκτική έπαρση. Εγώ τελικά αναφέρομαι στην αλαζονία. Αυτών που θεωρούν πως έχουν φτάσει "επάνω".

Ποια είναι τα επάνω τους; Αυτά που "ορίζει" ο "σύγχρονος" τρόπος ζωής ως επιτυχία. Ξέρεις τώρα... Η καλή θέση στην εταιρεία με τον παχυλό μισθό (μόνο που ξημεροβραδιάζονται εκεί κι έχουν ξεχάσει όλα τ' άλλα), το δίπατο με τα 3 στρέμματα κήπο (αλλά δεν έχουν ιδέα τι υπάρχει σε κάθε γωνιά του), το τζιπ για τη βόλτα στο Κολωνάκι (κι ας μην υπάρχει θέση στάθμευσης ούτε για δείγμα!) κ.ο.κ.

Όχι, σαφώς και δεν είναι σκάλα ούτε ασανσέρ. Είναι απλά αυτό που "φοράνε" μόλις νιώσουν πως "κατακτήσανε" αυτές τις "κορυφές".
Κι η πτώση συνήθως είναι απότομη. Ούτε καν το αλεξίπτωτο του enfant raté δεν προλαβαίνουν ν' ανοίξουν μόλις (αν κι εφόσον) συνειδητοποιήσουν πως τελικά χάσανε την ουσία στη ζωή τους.

Τώρα... για το σύνθημα... εδώ ξύνεις άλλες πληγές. :-(

Popular posts from this blog

5. Κινητή Άμμος.

1. Ντεσπεράντος με στραβό καλαμάκι.
2. Ένα Βελούδινο Πρωϊνό. 3. Όλα Τα Όμορφα, Άλογα.
4. I'm in parties
Ο Μπερτόδουλος, τα έφτιαξε με τη χοντρή!.
Αυτό κι αν είναι είδηση. Θα μου μείνει αιώνια απορία πώς συννενοήθηκαν για κάτι τέτοιο. Τι έγινε εκείνο το βράδυ στης χοντρής Στέλλας. Ή Αλεξάνδρα την έλεγαν; Η Μάρα με εμένα ήταν η φυσική κατάληξη των πραγμάτων αλλά το παρελθόν μας ήταν κλειδωμένο. Τίποτα δεν έμπαινε εκεί. Μπετόν αρμέ. Όλοι ανακουφίστηκαν με το happy end του έργου μας, την συλληπηθήκαν για τον χαμό του Φίφη - ποιός χέστηκε, και ο προβολέας γύρισε τελικά στον Μπερτόδουλο και την μόνη φορά που τον βλέπαμε με γυναίκα. Την προηγούμενη φορά, τον είχε συνοδεύσει ο πατέρας του. Συνοδός. Μία στο στρατόπεδο και μερικές στο σπίτι.Έτσι τον έκανε άντρα. Χωρίς κόπο. Άνεσις. Η χοντρή έμεινε έγκυος από έναν Κώστα που μου είχε φτιάξει κάποτε τη μηχανή στο Νέο Κόσμο, και θεώρησε έξυπνο να το φορτώσει στον Μπερτόδουλο, που του άλλαξε η ζωή σε δεκαπέντε δεύτερα και αποφάσισε ακαριαία να πεί ν…

3. Όλα Τα Όμορφα, Άλογα.

1. Ντεσπεράντος με στραβό καλαμάκι.
2. Ένα Βελούδινο Πρωϊνό.

Ήταν 6.30 και το ράδιο έλεγε ειδήσεις. Το έκλεισα φοβούμενος μη μας ακούσω κι εμάς εκεί. Το παλιό πικάπ είχε ένα δίσκο πάνω, ξεχασμένο ποιός ξέρει από πότε. Όλη μου την περιέργεια την έριξα εκεί για να μη σκοντάψει πάνω της. Σήκωσα το παλιό καπάκι που κόλαγε, πάτησα το παλιό φιλντισένιο κουμπί και έβαλα τη βελόνα πάνω. Το μπλέ κέντρο με τα μαύρα γράμματα άρχισε να γυρνάει. Ξέχασα πως διαβάζουν δίσκο που γυρνάει αλλά το Anita O'Day ήταν εμφανές μέχρι οι στροφές να γίνουν 78. Οι τρομπέτες έπαιξαν τη σύντομη εισαγωγή και άρχισε η παλιά κυρία - αν και λεπτή - να τραγουδάει.
...His wife then draped herself in black / That showed her figure fine / Then she cussed him out / The two-faced guy / No insurance could she find! / And her tears flowed like wine / Yes her tears flowed like wine.....
Η Μάρα γύρισε ήρεμα κοίταζε το πικαπ και τα μάτια της γέμισαν εικόνες.
-Αυτό άκουγε η μαμά μου στα τελευταία της. Αυτός ήταν πάντα πάνω. Φών…

Ντεσπεράντος με στραβό καλαμάκι.

Κοίταξα τον τοίχο. Τη μέρα από μακρυά φαίνεται εύκολος. Με την υγρασία και το κίτρινο φως έμοιαζε με στρατόπεδο. Στη γωνία περίμενες να δεις τη σκοπιά κι όπου νά 'ναι θα περάσει το περίπολο.
Έσβησα το τσιγάρο πάνω του σαν να το 'χωνα στο μάτι του πατέρα της. Πως θα τη καβαλήσουμε τέτοια μάντρα; Μου ΄ρθε κι εμένα έτσι στο ξαφνικό, κουβάλησα και τους άλλους. - Για πείτε καμιά ιδέα πώς θα την κάνουμε. - Εσύ ρε, σάλτα πάνω που έπαιζες και μπάσκετ. - Βόλλευ έπαιζα περισσότερο. Είχε και ελαφάκια γκόμενες. Μπάσκετ αναγκαστικά μη μου βγάλουνε και τ' όνομα. Δε γούσταρα το χαμούρεμα με τους ιδρωμένους αλλά ήταν κάτι μεγαλύτεροι και με θέλανε όλοι στην ομάδα τους γιατί είχα τρελό άλμα . Μου 'φευγε η ψυχή στον αέρα αλλά την κάρφωνα τη σπυριάρα. Τους άφηνα να με κοιτάνε σαν ασβοί και έπαιρνα ύφος χαλαρό, εντάξει μωρέ, δεν έχω κάνει ζέσταμα και δεν μπορώ με δυο χέρια τώρα και τέτοιες πίπες.
Πετάχτηκε ο Κιού με το τσιγάρο στο στόμα και τη στάχτη να του λερώνει το μπλουζάκι των Joy Di…