Skip to main content

Quote


H

Έπαρση

προηγείται

της

Πτώσης.

Comments

Anonymous said…
Πώς αλλιώς να πέσεις αν δεν έχεις πρώτα ανεβεί ψηλά;
(ψηλά; λέμε τώρα! λίγοι είναι αυτοί που επαίρωνται; κι ας είναι έως και άνευ ουσίας; )
Godot said…
Αν πιστευεις οτι η Επαρση σε ανεβάζει...
θα σε παραπέμπψω στο παλιο καλό σύνθημα:

"οι φίλοι σου σου είπαν ότι θα σε ανέβαζε... αλλά όχι που θα σε έριχνε".

Το θυμάσαι αυτό;

Εν πασει περιπτώσει, δεν είναι σκάλα, ούτε ασανσέρ η Επαρση για τα επάνω. Και εν τέλει, ΠΟΙΑ είναι αυτά τα επάνω;;;;;
enfant raté said…
^^^^^^^^^^
^^^^^^^^^^^^
^^^^^^^^^^^^^^
^ ^ ^
^ ^ ^
^ ^ ^
^^^

(aleksiptwto)
Anonymous said…
Εξαρτάται πώς ορίζεις την Έπαρση.

Εσύ ίσως εννοείς την κυριολεκτική έπαρση. Εγώ τελικά αναφέρομαι στην αλαζονία. Αυτών που θεωρούν πως έχουν φτάσει "επάνω".

Ποια είναι τα επάνω τους; Αυτά που "ορίζει" ο "σύγχρονος" τρόπος ζωής ως επιτυχία. Ξέρεις τώρα... Η καλή θέση στην εταιρεία με τον παχυλό μισθό (μόνο που ξημεροβραδιάζονται εκεί κι έχουν ξεχάσει όλα τ' άλλα), το δίπατο με τα 3 στρέμματα κήπο (αλλά δεν έχουν ιδέα τι υπάρχει σε κάθε γωνιά του), το τζιπ για τη βόλτα στο Κολωνάκι (κι ας μην υπάρχει θέση στάθμευσης ούτε για δείγμα!) κ.ο.κ.

Όχι, σαφώς και δεν είναι σκάλα ούτε ασανσέρ. Είναι απλά αυτό που "φοράνε" μόλις νιώσουν πως "κατακτήσανε" αυτές τις "κορυφές".
Κι η πτώση συνήθως είναι απότομη. Ούτε καν το αλεξίπτωτο του enfant raté δεν προλαβαίνουν ν' ανοίξουν μόλις (αν κι εφόσον) συνειδητοποιήσουν πως τελικά χάσανε την ουσία στη ζωή τους.

Τώρα... για το σύνθημα... εδώ ξύνεις άλλες πληγές. :-(

Popular posts from this blog

Η Ασύμμετρη Ελαφρότητα του Είναι.

Ο Βύρων ο ΙΙΙ ο Πυρπολιορκητής μίλησε σήμερα για τον "Στρατηγό Άνεμο" και προς στιγμήν νόμιζα ότι ξανάρχισε η Λάμψη. Προσωπικά μέσω του Βύρωνα μόνο θα μπορούσα να ξεπεράσω τον Στάθη Θεοχάρη.

Πες μου τώρα κάτι εσύ που ξέρεις τα πολλά κι ο νους σου κατεβάζει.
Ο οδηγός του πρωθυπουργού Θ. Ρουσσόπουλος τί δουλειά έχει σε προεκλογική περίοδο να κάνει εξαγγελίες μέτρων (όταν λέμε μέτρα εννοούμε ευρώπουλα ελεημοσύνης και 4 dvd δώρο) και δεν είναι στην θέση του ο υπηρεσιακός υπουργός;
Όταν λέω οδηγός, δεν εννοώ ότι οδηγεί το αμάξι του... όχι.
Οδηγεί τον ίδιο και οδηγεί και την χώρα.
Τον ντύνει με αμπέχωνα μες το κατακαλόκαιρο και τον πηγαίνει βόλτα στο Πεντάγωνο , τον συμβουλεύει πόσο να πονέσει η ψυχή του, ποιά μάσκα ταιριάζει με το φόντο του πλάνου, ενώ ο Βύρων ο ΙΙΙ ο Αγγαρευόμενος αποκαλύπτει ασύμμετρες απειλές εναντίον της Πατρίδος.
Ο Θόδωρος, ο οποίος συνεχίζει την παράδοση των Θόδωρων (βλέπε τον Θόδωρο του Καραμανλή του μεγάλου, τον Τσουκάτο του Σημίτη, κλπ) τελικά θα κατέβει στο …

5. Κινητή Άμμος.

1. Ντεσπεράντος με στραβό καλαμάκι.
2. Ένα Βελούδινο Πρωϊνό. 3. Όλα Τα Όμορφα, Άλογα.
4. I'm in parties
Ο Μπερτόδουλος, τα έφτιαξε με τη χοντρή!.
Αυτό κι αν είναι είδηση. Θα μου μείνει αιώνια απορία πώς συννενοήθηκαν για κάτι τέτοιο. Τι έγινε εκείνο το βράδυ στης χοντρής Στέλλας. Ή Αλεξάνδρα την έλεγαν; Η Μάρα με εμένα ήταν η φυσική κατάληξη των πραγμάτων αλλά το παρελθόν μας ήταν κλειδωμένο. Τίποτα δεν έμπαινε εκεί. Μπετόν αρμέ. Όλοι ανακουφίστηκαν με το happy end του έργου μας, την συλληπηθήκαν για τον χαμό του Φίφη - ποιός χέστηκε, και ο προβολέας γύρισε τελικά στον Μπερτόδουλο και την μόνη φορά που τον βλέπαμε με γυναίκα. Την προηγούμενη φορά, τον είχε συνοδεύσει ο πατέρας του. Συνοδός. Μία στο στρατόπεδο και μερικές στο σπίτι.Έτσι τον έκανε άντρα. Χωρίς κόπο. Άνεσις. Η χοντρή έμεινε έγκυος από έναν Κώστα που μου είχε φτιάξει κάποτε τη μηχανή στο Νέο Κόσμο, και θεώρησε έξυπνο να το φορτώσει στον Μπερτόδουλο, που του άλλαξε η ζωή σε δεκαπέντε δεύτερα και αποφάσισε ακαριαία να πεί ν…

3. Όλα Τα Όμορφα, Άλογα.

1. Ντεσπεράντος με στραβό καλαμάκι.
2. Ένα Βελούδινο Πρωϊνό.

Ήταν 6.30 και το ράδιο έλεγε ειδήσεις. Το έκλεισα φοβούμενος μη μας ακούσω κι εμάς εκεί. Το παλιό πικάπ είχε ένα δίσκο πάνω, ξεχασμένο ποιός ξέρει από πότε. Όλη μου την περιέργεια την έριξα εκεί για να μη σκοντάψει πάνω της. Σήκωσα το παλιό καπάκι που κόλαγε, πάτησα το παλιό φιλντισένιο κουμπί και έβαλα τη βελόνα πάνω. Το μπλέ κέντρο με τα μαύρα γράμματα άρχισε να γυρνάει. Ξέχασα πως διαβάζουν δίσκο που γυρνάει αλλά το Anita O'Day ήταν εμφανές μέχρι οι στροφές να γίνουν 78. Οι τρομπέτες έπαιξαν τη σύντομη εισαγωγή και άρχισε η παλιά κυρία - αν και λεπτή - να τραγουδάει.
...His wife then draped herself in black / That showed her figure fine / Then she cussed him out / The two-faced guy / No insurance could she find! / And her tears flowed like wine / Yes her tears flowed like wine.....
Η Μάρα γύρισε ήρεμα κοίταζε το πικαπ και τα μάτια της γέμισαν εικόνες.
-Αυτό άκουγε η μαμά μου στα τελευταία της. Αυτός ήταν πάντα πάνω. Φών…