Skip to main content

Δεν χρειάζεται καν σχόλιο...

Υπερψηφίστηκε την Πέμπτη μετά από ονομαστική ψηφοφορία που είχαν ζητήσει ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ, η τροπολογία για τη χρήση καμερών, που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για την κύρωση του Πρωτοκόλλου για τα δικαιώματα και την προστασία των παιδιών. Υπέρ τάχθηκαν 149 βουλευτές από το κυβερνών κόμμα, ενώ κατά 124 βουλευτές από την αντιπολίτευση.

Στο «παρά πέντε» αλλαγές από τον υπουργό Δικαιοσύνης στην τροπολογία για τις κάμερες. «Η επεξεργασία κάθε άλλου υλικού που δεν είναι αναγκαίο για τη βεβαίωση εγκλημάτων απαγορεύεται, ενώ το σχετικό υλικό καταστρέφεται με πράξη του αρμόδιου Εισαγγελέα» δήλωσε ο κ. Χατζηγάκης. Πρόσθεσε ότι «στόχος είναι να πειστούν και οι πλέον δύσπιστοι πολίτες».

Ένταση και νωρίτερα στη Βουλή, στον απόηχο της σύλληψης δύο εναεριτών της ΔΕΗ οι οποίοι κάλυψαν κάμερες την ώρα της πορείας, αλλά αφέθησαν τελικά ελεύθεροι.

Κάτω από τις έντονες αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης που κάνουν λόγο για αντισυνταγματική ρύθμιση, συνεχίστηκε η συζήτηση επί της τροπολογίας του υπουργείου Δικαιοσύνης για την χρήση καμερών, που έχει κατατεθεί στο νομοσχέδιο για την επικύρωση του Πρωτοκόλλου για τα δικαιώματα του Παιδιού.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Σωτήρης Χατζηγάκης τόνισε ότι η σχετική διάταξη έχει τρεις στόχους: Πρώτο να προσδιορίζει τα όρια μεταξύ δύο θεσμικών λειτουργιών, της δικαστικής και των Ανεξάρτητων Αρχών, δεύτερο να βγάλει τις μάσκες από κοινούς εγκληματίες και τρίτο ως συμπλήρωμα της ευρωπαϊκής νομοθεσίας.

Ακόμα, ο κ. Χατζηγάκης προχώρησε σε περαιτέρω αποσαφήνιση, προσδιορίζοντας ότι θα καταστρέφεται αμέσως και δεν θα αποθηκεύεται κάθε υλικό που δεν θα έχει σχέση με έγκλημα.

Το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε την έντονη αντίθεση του για την ρύθμιση, ο δε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Χάρης Καστανίδης έκανε λόγο για ανεπίτρεπτη για τα κοινωνικά ήθη και τη συνταγματική τάξη τροπολογία που περιορίζει, όπως είπε, τις ατομικές ελευθερίες.

Τις έντονες διαφωνίες τους εξέφρασαν και τα κόμματα της αριστεράς με το ΚΚΕ να ζητά ονομαστική ψηφοφορία επί της τροπολογίας.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης καταδίκασε τη χρήση «κρυφών καμερών», τάχθηκε ωστόσο υπέρ της χρήσης φορητών καμερών από αστυνομικούς.

Ο εισηγητής του ΚΚΕ Αχιλλέας Κανταρτζής επεσήμανε ότι το κόμμα του διαφωνεί όχι μόνο επί της διαδικασίας αλλά επί της ουσίας της τροπολογίας γι΄ αυτό πρέπει να την αποσύρει η κυβέρνηση.

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Τσούκαλης υποστήριξε ότι όποιος προσφύγει στο ΣΤΕ θα δικαιωθεί.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος απαντώντας στις επικρίσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης τόνισε ότι το περιεχόμενο των αποσαφηνίσεων του υπουργού κονιορτοποιεί τους ισχυρισμούς περί περιορισμών των ατομικών ελευθεριών. «Η κυβέρνηση νομοθετεί, αφουγκραζόμενη την κοινή γνώμη και προσπαθώντας να επιλύσει νομικές ασάφειες μεταξύ δικαστικής εξουσίας και άλλων ανεξάρτητων αρχών»,σχολίασε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Comments

ell said…
Αυτή ητροπολογία μας καθησυχάζει:
«Η επεξεργασία κάθε άλλου υλικού που δεν είναι αναγκαίο για τη βεβαίωση εγκλημάτων απαγορεύεται, ενώ το σχετικό υλικό καταστρέφεται με πράξη του αρμόδιου Εισαγγελέα»

Αλλά το καλύτερο είναι:
...δεύτερο να βγάλει τις μάσκες από κοινούς εγκληματίες...

ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΚΛΕΠΤΥΣΜΕΝΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΙΝΟΥΝ ΤΟ ΑΙΜΑ
Γιατί σε ένα σωστό καπιταλιστικό κράτος οι "εκλεπτυσμένοι" εγκληματίες έχουν τα μέσα.

Ντοκυμαντέρ στο Σκάι για τις Αμερικάνικες φυλακές έδειχνε πανέμορφα πράγματα τόσο που δεν άντεξα να το δω όλο.
Οι ΚΟΙΝΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ δηλ. διαρρήκτες κ άλλοι περνούσαν τα χειρότερα βασσανιστήρια τους κατακρεουργούσαν, κάποιοι απ' αυτούς πέθαναν. Βέβαια έγινε δίκη και οι ένορκοι ήταν αξιωματικοί της Αστυνομίας! Ωραία κομωδία ε;!!! Και φυσικά απαλλάχτηκαν όλοι παρά τις ατρανταχτες αποδείξεις, πάρα τις μαρτυρίες υπαλλήλων των φυλακών (μαλιστα κάποιοι έκλεγαν γοερώς γιατί είχαν κάνει κι αυτοί τα ίδια και τα έλεγαν). Γαμώ το φιάσκο ε!!! Δεν περίμενα ότι θα απαλλαχτούν. (το ντοκυμαντέρ ήταν γύρω στα τέλη Αυγούστου)Θα συνέχιζε με τις φυλακές ανηλίκων αλλά δεν άντεξα να δω ούτε λεπτό...
Βέβαιά πότε δε θα φερόντουσαν έτσι στον κανακάρη ενός εύρωστου δικηγόρου π.χ....ή ενός πολίτη που θα είχε τα μέσα (δηλαδή την δύναμη του χρήματος κι ας ήταν ο μονάκριβός του το χειρότερο καθικάκι του κόσμου).
Αυτά για την χρησιμότητα των νόμων που την βλέπουμε σε όλες τις τραγελαφικές της εκφάνσεις. βέβαια θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να το δεί κανείς γιατί θα έβγαζε κ άλλα ενδιαφέροντα συμπεράσματα κ γω δε θέλω να καταχραστώ άλλο αυτό το χώρο που έχει να κάνει με άλλο θέμα.

Αλλά ας σκεφτούν κάποιοι που μπορεί να πεισθούν για τις καλές κ δημοκρατικές τους προθέσεις ότι τα μεγαλύτερα μετρα ασφάλειας υποτίθεται τα έχει η Αμερική (για άλλους πολύ μορφωμένους κ προοδευτικούς! τονίζω, είναι μια χώρα στην οποία εφαρμοζεται υγιώς ο καπιταλισμός, σχήμα οξύμωρο για μένα: Υγιεία κ Καπιταλισμός... κ παρόλα αυτά συνεχίζει να έχει τα πρωτία στην εγκληματηκότητα.

Συγνώμη για το τεράστιο σχόλιο.

Popular posts from this blog

5. Κινητή Άμμος.

1. Ντεσπεράντος με στραβό καλαμάκι.
2. Ένα Βελούδινο Πρωϊνό. 3. Όλα Τα Όμορφα, Άλογα.
4. I'm in parties
Ο Μπερτόδουλος, τα έφτιαξε με τη χοντρή!.
Αυτό κι αν είναι είδηση. Θα μου μείνει αιώνια απορία πώς συννενοήθηκαν για κάτι τέτοιο. Τι έγινε εκείνο το βράδυ στης χοντρής Στέλλας. Ή Αλεξάνδρα την έλεγαν; Η Μάρα με εμένα ήταν η φυσική κατάληξη των πραγμάτων αλλά το παρελθόν μας ήταν κλειδωμένο. Τίποτα δεν έμπαινε εκεί. Μπετόν αρμέ. Όλοι ανακουφίστηκαν με το happy end του έργου μας, την συλληπηθήκαν για τον χαμό του Φίφη - ποιός χέστηκε, και ο προβολέας γύρισε τελικά στον Μπερτόδουλο και την μόνη φορά που τον βλέπαμε με γυναίκα. Την προηγούμενη φορά, τον είχε συνοδεύσει ο πατέρας του. Συνοδός. Μία στο στρατόπεδο και μερικές στο σπίτι.Έτσι τον έκανε άντρα. Χωρίς κόπο. Άνεσις. Η χοντρή έμεινε έγκυος από έναν Κώστα που μου είχε φτιάξει κάποτε τη μηχανή στο Νέο Κόσμο, και θεώρησε έξυπνο να το φορτώσει στον Μπερτόδουλο, που του άλλαξε η ζωή σε δεκαπέντε δεύτερα και αποφάσισε ακαριαία να πεί ν…

3. Όλα Τα Όμορφα, Άλογα.

1. Ντεσπεράντος με στραβό καλαμάκι.
2. Ένα Βελούδινο Πρωϊνό.

Ήταν 6.30 και το ράδιο έλεγε ειδήσεις. Το έκλεισα φοβούμενος μη μας ακούσω κι εμάς εκεί. Το παλιό πικάπ είχε ένα δίσκο πάνω, ξεχασμένο ποιός ξέρει από πότε. Όλη μου την περιέργεια την έριξα εκεί για να μη σκοντάψει πάνω της. Σήκωσα το παλιό καπάκι που κόλαγε, πάτησα το παλιό φιλντισένιο κουμπί και έβαλα τη βελόνα πάνω. Το μπλέ κέντρο με τα μαύρα γράμματα άρχισε να γυρνάει. Ξέχασα πως διαβάζουν δίσκο που γυρνάει αλλά το Anita O'Day ήταν εμφανές μέχρι οι στροφές να γίνουν 78. Οι τρομπέτες έπαιξαν τη σύντομη εισαγωγή και άρχισε η παλιά κυρία - αν και λεπτή - να τραγουδάει.
...His wife then draped herself in black / That showed her figure fine / Then she cussed him out / The two-faced guy / No insurance could she find! / And her tears flowed like wine / Yes her tears flowed like wine.....
Η Μάρα γύρισε ήρεμα κοίταζε το πικαπ και τα μάτια της γέμισαν εικόνες.
-Αυτό άκουγε η μαμά μου στα τελευταία της. Αυτός ήταν πάντα πάνω. Φών…

Ντεσπεράντος με στραβό καλαμάκι.

Κοίταξα τον τοίχο. Τη μέρα από μακρυά φαίνεται εύκολος. Με την υγρασία και το κίτρινο φως έμοιαζε με στρατόπεδο. Στη γωνία περίμενες να δεις τη σκοπιά κι όπου νά 'ναι θα περάσει το περίπολο.
Έσβησα το τσιγάρο πάνω του σαν να το 'χωνα στο μάτι του πατέρα της. Πως θα τη καβαλήσουμε τέτοια μάντρα; Μου ΄ρθε κι εμένα έτσι στο ξαφνικό, κουβάλησα και τους άλλους. - Για πείτε καμιά ιδέα πώς θα την κάνουμε. - Εσύ ρε, σάλτα πάνω που έπαιζες και μπάσκετ. - Βόλλευ έπαιζα περισσότερο. Είχε και ελαφάκια γκόμενες. Μπάσκετ αναγκαστικά μη μου βγάλουνε και τ' όνομα. Δε γούσταρα το χαμούρεμα με τους ιδρωμένους αλλά ήταν κάτι μεγαλύτεροι και με θέλανε όλοι στην ομάδα τους γιατί είχα τρελό άλμα . Μου 'φευγε η ψυχή στον αέρα αλλά την κάρφωνα τη σπυριάρα. Τους άφηνα να με κοιτάνε σαν ασβοί και έπαιρνα ύφος χαλαρό, εντάξει μωρέ, δεν έχω κάνει ζέσταμα και δεν μπορώ με δυο χέρια τώρα και τέτοιες πίπες.
Πετάχτηκε ο Κιού με το τσιγάρο στο στόμα και τη στάχτη να του λερώνει το μπλουζάκι των Joy Di…