Παρασκευή, Δεκεμβρίου 14, 2007

Δεν χρειάζεται καν σχόλιο...

Υπερψηφίστηκε την Πέμπτη μετά από ονομαστική ψηφοφορία που είχαν ζητήσει ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ, η τροπολογία για τη χρήση καμερών, που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για την κύρωση του Πρωτοκόλλου για τα δικαιώματα και την προστασία των παιδιών. Υπέρ τάχθηκαν 149 βουλευτές από το κυβερνών κόμμα, ενώ κατά 124 βουλευτές από την αντιπολίτευση.

Στο «παρά πέντε» αλλαγές από τον υπουργό Δικαιοσύνης στην τροπολογία για τις κάμερες. «Η επεξεργασία κάθε άλλου υλικού που δεν είναι αναγκαίο για τη βεβαίωση εγκλημάτων απαγορεύεται, ενώ το σχετικό υλικό καταστρέφεται με πράξη του αρμόδιου Εισαγγελέα» δήλωσε ο κ. Χατζηγάκης. Πρόσθεσε ότι «στόχος είναι να πειστούν και οι πλέον δύσπιστοι πολίτες».

Ένταση και νωρίτερα στη Βουλή, στον απόηχο της σύλληψης δύο εναεριτών της ΔΕΗ οι οποίοι κάλυψαν κάμερες την ώρα της πορείας, αλλά αφέθησαν τελικά ελεύθεροι.

Κάτω από τις έντονες αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης που κάνουν λόγο για αντισυνταγματική ρύθμιση, συνεχίστηκε η συζήτηση επί της τροπολογίας του υπουργείου Δικαιοσύνης για την χρήση καμερών, που έχει κατατεθεί στο νομοσχέδιο για την επικύρωση του Πρωτοκόλλου για τα δικαιώματα του Παιδιού.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Σωτήρης Χατζηγάκης τόνισε ότι η σχετική διάταξη έχει τρεις στόχους: Πρώτο να προσδιορίζει τα όρια μεταξύ δύο θεσμικών λειτουργιών, της δικαστικής και των Ανεξάρτητων Αρχών, δεύτερο να βγάλει τις μάσκες από κοινούς εγκληματίες και τρίτο ως συμπλήρωμα της ευρωπαϊκής νομοθεσίας.

Ακόμα, ο κ. Χατζηγάκης προχώρησε σε περαιτέρω αποσαφήνιση, προσδιορίζοντας ότι θα καταστρέφεται αμέσως και δεν θα αποθηκεύεται κάθε υλικό που δεν θα έχει σχέση με έγκλημα.

Το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε την έντονη αντίθεση του για την ρύθμιση, ο δε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Χάρης Καστανίδης έκανε λόγο για ανεπίτρεπτη για τα κοινωνικά ήθη και τη συνταγματική τάξη τροπολογία που περιορίζει, όπως είπε, τις ατομικές ελευθερίες.

Τις έντονες διαφωνίες τους εξέφρασαν και τα κόμματα της αριστεράς με το ΚΚΕ να ζητά ονομαστική ψηφοφορία επί της τροπολογίας.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης καταδίκασε τη χρήση «κρυφών καμερών», τάχθηκε ωστόσο υπέρ της χρήσης φορητών καμερών από αστυνομικούς.

Ο εισηγητής του ΚΚΕ Αχιλλέας Κανταρτζής επεσήμανε ότι το κόμμα του διαφωνεί όχι μόνο επί της διαδικασίας αλλά επί της ουσίας της τροπολογίας γι΄ αυτό πρέπει να την αποσύρει η κυβέρνηση.

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Τσούκαλης υποστήριξε ότι όποιος προσφύγει στο ΣΤΕ θα δικαιωθεί.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος απαντώντας στις επικρίσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης τόνισε ότι το περιεχόμενο των αποσαφηνίσεων του υπουργού κονιορτοποιεί τους ισχυρισμούς περί περιορισμών των ατομικών ελευθεριών. «Η κυβέρνηση νομοθετεί, αφουγκραζόμενη την κοινή γνώμη και προσπαθώντας να επιλύσει νομικές ασάφειες μεταξύ δικαστικής εξουσίας και άλλων ανεξάρτητων αρχών»,σχολίασε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

1 σχόλιο:

ell είπε...

Αυτή ητροπολογία μας καθησυχάζει:
«Η επεξεργασία κάθε άλλου υλικού που δεν είναι αναγκαίο για τη βεβαίωση εγκλημάτων απαγορεύεται, ενώ το σχετικό υλικό καταστρέφεται με πράξη του αρμόδιου Εισαγγελέα»

Αλλά το καλύτερο είναι:
...δεύτερο να βγάλει τις μάσκες από κοινούς εγκληματίες...

ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΚΛΕΠΤΥΣΜΕΝΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΙΝΟΥΝ ΤΟ ΑΙΜΑ
Γιατί σε ένα σωστό καπιταλιστικό κράτος οι "εκλεπτυσμένοι" εγκληματίες έχουν τα μέσα.

Ντοκυμαντέρ στο Σκάι για τις Αμερικάνικες φυλακές έδειχνε πανέμορφα πράγματα τόσο που δεν άντεξα να το δω όλο.
Οι ΚΟΙΝΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ δηλ. διαρρήκτες κ άλλοι περνούσαν τα χειρότερα βασσανιστήρια τους κατακρεουργούσαν, κάποιοι απ' αυτούς πέθαναν. Βέβαια έγινε δίκη και οι ένορκοι ήταν αξιωματικοί της Αστυνομίας! Ωραία κομωδία ε;!!! Και φυσικά απαλλάχτηκαν όλοι παρά τις ατρανταχτες αποδείξεις, πάρα τις μαρτυρίες υπαλλήλων των φυλακών (μαλιστα κάποιοι έκλεγαν γοερώς γιατί είχαν κάνει κι αυτοί τα ίδια και τα έλεγαν). Γαμώ το φιάσκο ε!!! Δεν περίμενα ότι θα απαλλαχτούν. (το ντοκυμαντέρ ήταν γύρω στα τέλη Αυγούστου)Θα συνέχιζε με τις φυλακές ανηλίκων αλλά δεν άντεξα να δω ούτε λεπτό...
Βέβαιά πότε δε θα φερόντουσαν έτσι στον κανακάρη ενός εύρωστου δικηγόρου π.χ....ή ενός πολίτη που θα είχε τα μέσα (δηλαδή την δύναμη του χρήματος κι ας ήταν ο μονάκριβός του το χειρότερο καθικάκι του κόσμου).
Αυτά για την χρησιμότητα των νόμων που την βλέπουμε σε όλες τις τραγελαφικές της εκφάνσεις. βέβαια θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να το δεί κανείς γιατί θα έβγαζε κ άλλα ενδιαφέροντα συμπεράσματα κ γω δε θέλω να καταχραστώ άλλο αυτό το χώρο που έχει να κάνει με άλλο θέμα.

Αλλά ας σκεφτούν κάποιοι που μπορεί να πεισθούν για τις καλές κ δημοκρατικές τους προθέσεις ότι τα μεγαλύτερα μετρα ασφάλειας υποτίθεται τα έχει η Αμερική (για άλλους πολύ μορφωμένους κ προοδευτικούς! τονίζω, είναι μια χώρα στην οποία εφαρμοζεται υγιώς ο καπιταλισμός, σχήμα οξύμωρο για μένα: Υγιεία κ Καπιταλισμός... κ παρόλα αυτά συνεχίζει να έχει τα πρωτία στην εγκληματηκότητα.

Συγνώμη για το τεράστιο σχόλιο.