Skip to main content

Ημερολόγιο Επικαιροποίησης


Μακάβριοι...οι φτηνοί τω πνεύματι.


Comments

Dawkinson said…
αυτό ξαναπές το...
μια ματιά αρκεί, για να κλείσεις τη μύτη...
tzonakos said…
Ψιλο-άσχετο, αλλά πίσω απο το θέμα Ζωνιανά που παίζει στις ειδήσεις τελευταία κρύβεται σίγουρα παιχνίδι.
Κι ενω δεν θέλω Ζωνιανά στον τόπο μου κι ενω δεν θέλω κοπρίτες Κρητικούς με όπλα ούτε διεστραμμένους αλήτες, απο την άλλη σκέφτομαι μήπως η Αστυνομία είναι τόσο μα τόσο ανίκανη και πουλάει μούρη γι αυτό τους την πέσαν σαν να ηταν πρόσκοποι.
Τωρα λέει θα πάνε με τάνκς !
Εδω θα πέσει άλλο γέλιο, οι ζωνιανώμαλοι θα εχουν μπαζούκας !
Και αντιαεροπορικά για τα ελικόπτερα.
Και μετά θα τους πουν τρομοκράτες.
Πολύ απλά, στο Ρέθυμνο δεν ξαναπατάμε, άλλωστε τους μάθαμε και τους Ρεθυμνιώτες... πέντε γνωρισα, πέντε σκατόμαγκες ηταν.
Σορρι για τη γλώσσα godot αλλα δεν τους μπορώ, μπέσα δεν ειδα απο δαύτους. Ουτε απ την Αστυνομία, άρα... ΑΓΑΟΛ !
Μακάριοι οι πτωχοί κι απνεύματοι.
Godot said…
DD (Dear Dawk):
και οι 5 αισθήσεις επηρρεάζονται δυστυχώς. Το λιγότερο αυτές.

Τζονάκο μην ρίχνεις νερό στον μύλο των δημοσιογράφων. Έχει πολλές παραμέτρους το πράγμα και πολλούς πρωταγωνιστές και κίνητρα και συμφέροντα και πολλά. Εύκολο το σχόλιο σου αλλά και κατανοητό.
Έχω μερικούς Ρεθυμνιώτες να σου γνωρίσω και ν αλλάξεις γνώμη. Αλλά αυτό δεν λέει τίποτα. Μην το κάνεις τοπικό. Σκατόμαγκες είναι οι Ελληνες. Και δεν πειράζει τόσο αυτό όσο η καφρίλα, η μουργέλα και η γυφτιά.


Κουμπάρε - και οι οινοπνεύματοι? Χικ.

Popular posts from this blog

5. Κινητή Άμμος.

1. Ντεσπεράντος με στραβό καλαμάκι.
2. Ένα Βελούδινο Πρωϊνό. 3. Όλα Τα Όμορφα, Άλογα.
4. I'm in parties
Ο Μπερτόδουλος, τα έφτιαξε με τη χοντρή!.
Αυτό κι αν είναι είδηση. Θα μου μείνει αιώνια απορία πώς συννενοήθηκαν για κάτι τέτοιο. Τι έγινε εκείνο το βράδυ στης χοντρής Στέλλας. Ή Αλεξάνδρα την έλεγαν; Η Μάρα με εμένα ήταν η φυσική κατάληξη των πραγμάτων αλλά το παρελθόν μας ήταν κλειδωμένο. Τίποτα δεν έμπαινε εκεί. Μπετόν αρμέ. Όλοι ανακουφίστηκαν με το happy end του έργου μας, την συλληπηθήκαν για τον χαμό του Φίφη - ποιός χέστηκε, και ο προβολέας γύρισε τελικά στον Μπερτόδουλο και την μόνη φορά που τον βλέπαμε με γυναίκα. Την προηγούμενη φορά, τον είχε συνοδεύσει ο πατέρας του. Συνοδός. Μία στο στρατόπεδο και μερικές στο σπίτι.Έτσι τον έκανε άντρα. Χωρίς κόπο. Άνεσις. Η χοντρή έμεινε έγκυος από έναν Κώστα που μου είχε φτιάξει κάποτε τη μηχανή στο Νέο Κόσμο, και θεώρησε έξυπνο να το φορτώσει στον Μπερτόδουλο, που του άλλαξε η ζωή σε δεκαπέντε δεύτερα και αποφάσισε ακαριαία να πεί ν…

3. Όλα Τα Όμορφα, Άλογα.

1. Ντεσπεράντος με στραβό καλαμάκι.
2. Ένα Βελούδινο Πρωϊνό.

Ήταν 6.30 και το ράδιο έλεγε ειδήσεις. Το έκλεισα φοβούμενος μη μας ακούσω κι εμάς εκεί. Το παλιό πικάπ είχε ένα δίσκο πάνω, ξεχασμένο ποιός ξέρει από πότε. Όλη μου την περιέργεια την έριξα εκεί για να μη σκοντάψει πάνω της. Σήκωσα το παλιό καπάκι που κόλαγε, πάτησα το παλιό φιλντισένιο κουμπί και έβαλα τη βελόνα πάνω. Το μπλέ κέντρο με τα μαύρα γράμματα άρχισε να γυρνάει. Ξέχασα πως διαβάζουν δίσκο που γυρνάει αλλά το Anita O'Day ήταν εμφανές μέχρι οι στροφές να γίνουν 78. Οι τρομπέτες έπαιξαν τη σύντομη εισαγωγή και άρχισε η παλιά κυρία - αν και λεπτή - να τραγουδάει.
...His wife then draped herself in black / That showed her figure fine / Then she cussed him out / The two-faced guy / No insurance could she find! / And her tears flowed like wine / Yes her tears flowed like wine.....
Η Μάρα γύρισε ήρεμα κοίταζε το πικαπ και τα μάτια της γέμισαν εικόνες.
-Αυτό άκουγε η μαμά μου στα τελευταία της. Αυτός ήταν πάντα πάνω. Φών…

Ντεσπεράντος με στραβό καλαμάκι.

Κοίταξα τον τοίχο. Τη μέρα από μακρυά φαίνεται εύκολος. Με την υγρασία και το κίτρινο φως έμοιαζε με στρατόπεδο. Στη γωνία περίμενες να δεις τη σκοπιά κι όπου νά 'ναι θα περάσει το περίπολο.
Έσβησα το τσιγάρο πάνω του σαν να το 'χωνα στο μάτι του πατέρα της. Πως θα τη καβαλήσουμε τέτοια μάντρα; Μου ΄ρθε κι εμένα έτσι στο ξαφνικό, κουβάλησα και τους άλλους. - Για πείτε καμιά ιδέα πώς θα την κάνουμε. - Εσύ ρε, σάλτα πάνω που έπαιζες και μπάσκετ. - Βόλλευ έπαιζα περισσότερο. Είχε και ελαφάκια γκόμενες. Μπάσκετ αναγκαστικά μη μου βγάλουνε και τ' όνομα. Δε γούσταρα το χαμούρεμα με τους ιδρωμένους αλλά ήταν κάτι μεγαλύτεροι και με θέλανε όλοι στην ομάδα τους γιατί είχα τρελό άλμα . Μου 'φευγε η ψυχή στον αέρα αλλά την κάρφωνα τη σπυριάρα. Τους άφηνα να με κοιτάνε σαν ασβοί και έπαιρνα ύφος χαλαρό, εντάξει μωρέ, δεν έχω κάνει ζέσταμα και δεν μπορώ με δυο χέρια τώρα και τέτοιες πίπες.
Πετάχτηκε ο Κιού με το τσιγάρο στο στόμα και τη στάχτη να του λερώνει το μπλουζάκι των Joy Di…