Skip to main content

Ημερολόγιο Αναμνήσεων Αναμνήσεων.


Κι εγώ θυμάμαι το τριώροφο σπίτι που ζούσα στην Καστέλλα.
Ήταν 708τμ. με βεράντα 300τμ. σε σχήμα Π και κοιτούσε προς τη θάλασσα.
Θυμάμαι τον πίνακα του Giacometti στον τοίχο που πίσω ήταν το χρηματοκιβώτιο του μπαμπά με τις ράβδους χρυσού.
Σαν τώρα θυμάμαι πόσο με εντυπωσίαζε η λάμψη και των 300 ράβδων ενώ ο μπαμπάς με κρατούσε στην αγκαλιά του, περήφανος για τον μοναχογιό του.
Τα πρωϊνά της Κυριακής θυμάμαι την μητέρα, να μου δείχνει από την βεράντα κάποια καράβια του στόλου του μπαμπά που περνούσαν στα ανοιχτά και μου μάθαινε - με ιδιαίτερη επιμονή - να προφέρω σωστά το "τάνκερ", το οποίο μπέρδευα συχνά.
Μάλιστα κάποτε μου φώναξε "Τάνκερ! - Πες το επιτέλους!", πράγμα που με τραυμάτισε στα ευαίσθητα παιδικά μου χρόνια.
Παρακαλώ όποιος γνωρίζει αν ζει η χαμένη μου οικογένεια, να τους ειδοποιήσει!
Εδώ είμαι!
Ξανάρθα!

Εδώ μπαμπά!


Comments

tomboy said…
Ω εσύ είσαι! Στ'αλήθεια! Χαμένε μου αδελφέ!
Είναι φανερό ότι είσαι εσύ. Δεν θα μπορούσε κανείς άλλο να θυμάται τόσο ζωντανά τον πίνακα στο 3ο γραφείο του μπαμπά με τις ακρβώς 300 ράβδους!
Ω! τη δύστυχη μητέρα μας, αδελφέ. Πέθανε μόλις τα πέρσι με τη θύμησή σου στα χείλια της "Τάνκερ ηλίθιε! Τάνκερ".
Ω! η οικογένεια μας από τότε που σε χάσαμε πολυαγαπημένε μου δεν έγινε ποτέ ξανά η ίδια (κλαψ).

Ανυπομονώ να σε δω και να τα πούμε όλα.
Η αγαπημένη αδελφή σου.

Η νέα μας οδός είναι:
Φραγκοκαστέλλας 32, στα Άνω Λιοσα. Λίγο αλκοόλ είναι πάντα ευπροσδεκτο , βοηθά τον πατέρα να υπομένει τις δύσκολες στιγμές.
Godot said…
Όχι όχι.
Να φύγεις φτωχιά!
Είπαμε είμαι μοναχογιός.
Θες να βάλεις χέρι στην περιουσία του πρώην μπαμπά!
Νομίζεις δεν σε θυμάμαι;
Όλα τα θυμάμαι.
Είσαι η κόρη του συνδικαλιστή που έκανε την 3μηνη απεργία και έπαθε ο μπαμπάς το πρώτο έμφραγμα έξω από τον ΟΛΠ όταν τον χτίζανε.
Και τώρα χρησιμοποιείς τα κόλπα όλων των φτωχών που θέλουν να κάνουν κακό σε εμάς που σας δίνουμε ψωμάκι!
Godot said…
Α να χαθείς!
Απατεώνισσα!
Υπάλληλε!
Φτωχιά!

τς τς τς... Ο Βύθουλας στο blog μου!.
Αγαπητέ βλόγερ,
από τας περιγραφάς σας αντιλαμβάνομαι οτι ομιλείτε για το οίκημα στην Καστέλα το οποίο περιήλθε στην ιδιοκτησία μου μετά τον θάνατο των σεβαστών μας θείων οι οποίοι ΗΤΟ ΑΚΛΗΡΟΙ. Θεωρώ πως εκμεταλλεύσθε τις φήμες άτεινες ομιλούσαν για κάποια δήθεν περιστασιακή σχέση του εκλιπόντος θείου μου μετά της υπηρετρίας που άκουγε στο όνομα Παναγιούλα.
Αφού σας υπενθυμίσω πως οιαδήποτε απαίτησή σας περί συμμετοχής στο εν λόγω κληροδότημα είναι άνευ ουσίας μετά την πάροδο τόσων χρόνων θα σας παρακαλέσω να επιστρέψετε την ράβδο χρυσού η οποία εξαφανίστηκε από την οικία του θείου μου μετά την απομάκρυνση της Παναγιούλας και του εξώγαμου τέκνου της. Καταλαβαίνετε πως η συγκεκριμένη ράβδος είναι ιστορικό κειμήλιο και ως εκ τούτου, η μη συμμόρφωσή σας θα με αναγκάσει να μετέλθω των αναλόγων νομικών μέσων.

Μετά τιμής,
Π. Μαντούβαλος, πρώην βουλευτής Πειραιώς, δικηγόρος παρ' Αρείω Πάγω.
Afrikanos said…
YO!!!
BRO!!!χαχαχαχαχαχαχα
πόσα δίνετε να τα θυμηθώ όλα...

(η πεθαμένη μαμά)
Dawkinson said…
κατάλαβα! από παιδικό τραύμα η εμμονή με το ΤΑΝΚΕΡέι. τι σού είναι το υποσυνείδητο...τσ,τσ,τσ...
Anonymous said…
Τύφλα να χει ο Φώσκολος!
Anonymous said…
Καλά τώρα διάβασα και το άρθρο. SPOOKY!!!!!!
(ή και΄λίγο επηρεασμένοι από το lost)

Popular posts from this blog

5. Κινητή Άμμος.

1. Ντεσπεράντος με στραβό καλαμάκι.
2. Ένα Βελούδινο Πρωϊνό. 3. Όλα Τα Όμορφα, Άλογα.
4. I'm in parties
Ο Μπερτόδουλος, τα έφτιαξε με τη χοντρή!.
Αυτό κι αν είναι είδηση. Θα μου μείνει αιώνια απορία πώς συννενοήθηκαν για κάτι τέτοιο. Τι έγινε εκείνο το βράδυ στης χοντρής Στέλλας. Ή Αλεξάνδρα την έλεγαν; Η Μάρα με εμένα ήταν η φυσική κατάληξη των πραγμάτων αλλά το παρελθόν μας ήταν κλειδωμένο. Τίποτα δεν έμπαινε εκεί. Μπετόν αρμέ. Όλοι ανακουφίστηκαν με το happy end του έργου μας, την συλληπηθήκαν για τον χαμό του Φίφη - ποιός χέστηκε, και ο προβολέας γύρισε τελικά στον Μπερτόδουλο και την μόνη φορά που τον βλέπαμε με γυναίκα. Την προηγούμενη φορά, τον είχε συνοδεύσει ο πατέρας του. Συνοδός. Μία στο στρατόπεδο και μερικές στο σπίτι.Έτσι τον έκανε άντρα. Χωρίς κόπο. Άνεσις. Η χοντρή έμεινε έγκυος από έναν Κώστα που μου είχε φτιάξει κάποτε τη μηχανή στο Νέο Κόσμο, και θεώρησε έξυπνο να το φορτώσει στον Μπερτόδουλο, που του άλλαξε η ζωή σε δεκαπέντε δεύτερα και αποφάσισε ακαριαία να πεί ν…

Η Ασύμμετρη Ελαφρότητα του Είναι.

Ο Βύρων ο ΙΙΙ ο Πυρπολιορκητής μίλησε σήμερα για τον "Στρατηγό Άνεμο" και προς στιγμήν νόμιζα ότι ξανάρχισε η Λάμψη. Προσωπικά μέσω του Βύρωνα μόνο θα μπορούσα να ξεπεράσω τον Στάθη Θεοχάρη.

Πες μου τώρα κάτι εσύ που ξέρεις τα πολλά κι ο νους σου κατεβάζει.
Ο οδηγός του πρωθυπουργού Θ. Ρουσσόπουλος τί δουλειά έχει σε προεκλογική περίοδο να κάνει εξαγγελίες μέτρων (όταν λέμε μέτρα εννοούμε ευρώπουλα ελεημοσύνης και 4 dvd δώρο) και δεν είναι στην θέση του ο υπηρεσιακός υπουργός;
Όταν λέω οδηγός, δεν εννοώ ότι οδηγεί το αμάξι του... όχι.
Οδηγεί τον ίδιο και οδηγεί και την χώρα.
Τον ντύνει με αμπέχωνα μες το κατακαλόκαιρο και τον πηγαίνει βόλτα στο Πεντάγωνο , τον συμβουλεύει πόσο να πονέσει η ψυχή του, ποιά μάσκα ταιριάζει με το φόντο του πλάνου, ενώ ο Βύρων ο ΙΙΙ ο Αγγαρευόμενος αποκαλύπτει ασύμμετρες απειλές εναντίον της Πατρίδος.
Ο Θόδωρος, ο οποίος συνεχίζει την παράδοση των Θόδωρων (βλέπε τον Θόδωρο του Καραμανλή του μεγάλου, τον Τσουκάτο του Σημίτη, κλπ) τελικά θα κατέβει στο …

3. Όλα Τα Όμορφα, Άλογα.

1. Ντεσπεράντος με στραβό καλαμάκι.
2. Ένα Βελούδινο Πρωϊνό.

Ήταν 6.30 και το ράδιο έλεγε ειδήσεις. Το έκλεισα φοβούμενος μη μας ακούσω κι εμάς εκεί. Το παλιό πικάπ είχε ένα δίσκο πάνω, ξεχασμένο ποιός ξέρει από πότε. Όλη μου την περιέργεια την έριξα εκεί για να μη σκοντάψει πάνω της. Σήκωσα το παλιό καπάκι που κόλαγε, πάτησα το παλιό φιλντισένιο κουμπί και έβαλα τη βελόνα πάνω. Το μπλέ κέντρο με τα μαύρα γράμματα άρχισε να γυρνάει. Ξέχασα πως διαβάζουν δίσκο που γυρνάει αλλά το Anita O'Day ήταν εμφανές μέχρι οι στροφές να γίνουν 78. Οι τρομπέτες έπαιξαν τη σύντομη εισαγωγή και άρχισε η παλιά κυρία - αν και λεπτή - να τραγουδάει.
...His wife then draped herself in black / That showed her figure fine / Then she cussed him out / The two-faced guy / No insurance could she find! / And her tears flowed like wine / Yes her tears flowed like wine.....
Η Μάρα γύρισε ήρεμα κοίταζε το πικαπ και τα μάτια της γέμισαν εικόνες.
-Αυτό άκουγε η μαμά μου στα τελευταία της. Αυτός ήταν πάντα πάνω. Φών…