Skip to main content

Ειδήσεις (με το δελτίο).

Κινητοποιήσεις το Σάββατο για την παγκόσμια ημέρα κατά της κλιματικής αλλαγής.

Δεκάδες περιβαλλοντικές οργανώσεις, κινήσεις πολιτών, συνδικάτα και άλλοι φορείς θα διαδηλώσουν το Σάββατο στο Σύνταγμα, σε ένα μαζικό και πολύχρωμο συλλαλητήριο ενάντια στις πολιτικές που στηρίζουν μια ρυπογόνο βιομηχανία και ευνοούν τις κλιματικές αλλαγές.
Οι κινητοποιήσεις θα πραγματοποιηθούν στη χώρα μας, όπως και σε όλο τον κόσμο, με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα δράσης κατά της κλιματικής αλλαγής, ενώ την ίδια στιγμή πραγματοποιείται στο Μπαλί η Παγκόσμια Σύνοδος του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή.

Η συσπείρωση των φορέων που μετέχουν σε αυτή την προσπάθεια είναι τεράστια.
Συνολικά 46 κινήσεις πολιτών, 12 συνδικαλιστικοί και επιστημονικοί φορείς, εννέα κοινωνικές και μη κυβερνητικές οργανώσεις καθώς και άλλα 23 σχήματα θα συμμετέχουν στο συλλαλητήριο που θα ξεκινήσει στη 1 μ.μ. στην πλατεία Συντάγματος.
Αντίστοιχες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στη 1.30 μ.μ. στη Θεσσαλονίκη, καθώς και σε άλλες πόλεις της χώρας.


_____________________________________________________________

Νομιμοποιείται η παρακολούθηση κινητών.

Το αυστριακό κοινοβούλιο υιοθέτησε την Πέμπτη ένα νόμο με τον οποίο επιτρέπεται στην αστυνομία να παρακολουθεί τα κινητά τηλέφωνα και χωρίς δικαστική εντολή.
Ωστόσο, ο νόμος περιορίζει την παρακολούθηση στον εντοπισμό και την ταυτοποίηση του κατόχου του κινητού και απαγορεύει τη χρήση του περιεχομένου των συνομιλιών.
Ο βασικός στόχος ήταν να τεθεί ένα νομοθετικό πλαίσιο σε μια πρακτική που ακολουθείται ήδη στην Αυστρία για τον εντοπισμό ατόμων που χάνονται στα βουνά ή έχουν απαχθεί. Λόγω των επικρίσεων, όμως, που δέχτηκε το νομοσχέδιο, ο υπουργός Εσωτερικών Γκίντερ Πλάτερ υποχρεώθηκε να το τροποποιήσει και πλέον η αστυνομία θα υποχρεούται να ενημερώνει τις δικαστικές αρχές όταν παρακολουθεί κάποιο κινητό τηλέφωνο.

Οι εταιρείες κινητής τηλεφωνία θα είναι επίσης υποχρεωμένες να παρέχουν στην αστυνομία, ακόμη και χωρίς δικαστικό ένταλμα, πληροφορίες για την περιοχή όπου βρίσκεται ο κάτοχος του κινητού και για την ταυτότητά του.
Με το νέο νόμο οι αρχές θα μπορούν επίσης να πληροφορούνται το όνομα και τη διεύθυνση κάποιου μέσω της σύνδεσής του με το διαδίκτυο και του ΙΡ του υπολογιστή του.

_____________________________________________________________

Google: Άκρως επικίνδυνη, σύμφωνα με αυστριακή μελέτη

Μετά τις σποραδικές επικρίσεις, μια αυστριακή μελέτη έρχεται να δώσει εμπεριστατωμένα επιχειρήματα ότι η "do no evil" Google [όπως είναι το σλόγκαν της εταιρείας] δημιουργεί σταδιακά επικίνδυνα μονοπώλια που θα τη μετατρέψουν σε μια πανίσχυρη δύναμη, η οποία θα απειλεί το ιδιωτικό απόρρητο του συνόλου των χρηστών και θα έχει υπό τον έλεγχό της όλη τη ροή των πληροφοριών.

- Συγκεκριμένα, ο Hermann Maurer, πρόεδρος του Ινστιτούτου Συστημάτων Πληροφορικής και Υπολογιστικών Μέσων του Πανεπιστημίου του Graz, ανέφερε ότι κάθε μήνα εκτελούνται στο Web περισσότερες από 61 δισ. αναζητήσεις γίνονται, η συντριπτική πλειονότητα των οποίων γίνεται με χρήση της μηχανής της Google.
Στην παρουσίαση της μελέτης, ο Maurer δήλωσε ότι είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο, μία και μόνο εταιρεία να έχει τον πλήρη έλεγχο της αναζήτησης πληροφοριών, ιδιαίτερα από τη στιγμή που διαθέτει και άλλες υπηρεσίες και συνεργάζεται [ο ακριβής όρος που χρησιμοποίησε είναι "συμμετέχει σε συμπαιγνία"] με εταιρείες που θεωρητικά θα έπρεπε να είναι ανταγωνίστριές της.

Όπως αναφέρει το AP, o Maurer ισχυρίζεται ότι, με τη χρήση εργαλείων data mining, τα bots της Google μπορούν να γνωρίζουν τα πάντα, τόσο για ιδιώτες όσο και για εταιρείες, και κανείς από τη διεθνή κοινότητα δεν είναι σε θέση να τα σταματήσει.
Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του Maurer, η Google μπορεί να μετατραπεί μια μέρα σε "υπηρεσία παρακολουθήσεων" που θα προσφέρει/μεταπωλεί τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών για να αυξήσει τα κέρδη της.
Ο ίδιος διατείνεται ότι η Google επηρεάζει ήδη ολόκληρες οικονομίες προσφέροντας διαφημιστικό χώρο στους πλειοδότες.
Με όλες τις πληροφορίες που έχει συλλέξει στις βάσεις δεδομένων της, η εταιρεία θα μπορούσε κάλλιστα να παίξει στο χρηματιστήριο με υψηλά ποσοστά επιτυχίας - πάντα σύμφωνα με τον Maurer.

Εκπρόσωπος της Google δήλωσε ότι τα σχόλια του Maurer βασίζονται σε ανακρίβειες και θεωρίες συνωμοσίας και ότι ο τελευταίος δεν έχει κατανοήσει στο ελάχιστο τον τρόπο λειτουργίας της μηχανής αναζήτησης.

Ο Maurer δεν έστρεψε τα βέλη του, όμως, μόνο κατά της Google, αφού στο στόχαστρό του μπήκε και η Wikipedia.
Ο Αυστριακός ερευνητής κατηγόρησε την Google και τη Wikipedia ότι έχουν έρθει σε συμφωνία, ώστε τα αποτελέσματα από την Wikipedia να εμφανίζονται πρώτα σε σχετικές αναζητήσεις [που συνήθως γίνονται από σπουδαστές/φοιτητές].


(ΑΠΕ)

ΥΓ.
Κάμερες
Κατατέθηκε στη Βουλή από τους υπουργούς Εσωτερικών, Δικαιοσύνης και Επικρατείας η τροπολογία με την οποία θα επιτρέπεται η παρακολούθηση και η καταγραφή των διαδηλώσεων από κάμερες.

Η τροπολογία αυτή εντάσσεται στο νομοσχέδιο για την εμπορία παιδιών και την παιδική πορνεία, ενώ με την ίδια τροπολογία παύουν να προστατεύονται ως «ευαίσθητα», δεδομένα που αφορούν ποινικές διώξεις και καταδίκες.

Comments

ΠΡΕΖΑ TV said…
Θελω να δω ποτε θα ξυπνησουμε ως πολιτες και θα αντιδρασουμε...
Διοτι καποτε θα αντιδρασουμε...
ell said…
Αχ, μπράβο! Πόσο με συγκινεί το πόσο νοιάζονται για μας!
Κ τόσοι ήταν εναντίον του να ενταχθούμε στην Ευρωπαϊκή ένωση.
Ορίστε, κοίτα τώρα τι ωραία
ΗΡΕΜΙΑ, ΤΑΞΗ, Κ ΑΣΦΑΛΕΙΑ!!!

Αντε με το καλό να μας καλωδιώσουν κιόλας...

Δυστηχώς εγώ όπως τα βλέπω τα πράγματα ο κόσμος κλείνεται όλο κ περισσότερο στο καβούκι του.
Godot said…
ΠρέζαTV:
Εγω θέλω να δω πότε θα σταματήσουμε να λέμε: "Θελω να δω ποτε θα ξυπνησουμε ως πολιτες και θα αντιδρασουμε".

Εll:
Μας έχουν ήδη καλωδιώσει. Γι αυτό είμαστε και εδώ...
Ο καθένας έχει το καβούκι που του αξίζει όμως.
Anonymous said…
"Νάσος said...
Εδώ που τα λέμε όλα αυτά είναι μαλακίες τώρα έτσι. Γνώμη μου. Όχι, για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους.

Εδώ ο πλανήτης καίγεται (global warming, φυσικές καταστροφές, πείνα, αρρώστιες, πόλεμος, κερδοσκοπία, sweatshops, καταναλωτισμός κτλ) και μιλάμε για δις ανθρώπων! Και εμείς... νομίζουμε ότι κάνουμε κάτι.

Το ελλαδιστάν ΔΕΝ είναι το κέντρο του κόσμου. Δεν είμαστε αυτοί που μας έμαθαν να νομίζουμε. Δεν είμαστε σοβαροί, ούτε παράγουμε πλούτο. το αντίθετο είμαστε καταχρεωμένοι και πουλάμε ψευτουπηρεσίες. Με άλλα λόγια δεν κουμαντάρουμε τον εαυτό μας, αντίθετα ΜΑΣ ΚΟΥΜΑΝΤΑΡΟΥΝ. Πως να το πω ρε φίλε μου, nobody gives a fuck about hellas. Και όταν δε μας γράφουν, μόνο για τον τουρισμό και για τα κατορθώματα των παρεπίπαππών μας τους κόφτει και για το τι θα μας πουλήσουν και το πως θα μας μανιπιουλάρουν.

Το ανέκδοτο είναι ότι τη στιγμή που δεν τα καταφέρνουν άλλοι στα Β.Π της Ε.Ε, κάποιοι απο εμάς τους 11εκ νομίζουμε ότι μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά και να ζήσουμε ανθρώπινα. Βλέπεις η ρουφιάνα η Ελπίς δεν πεθαίνει με τίποτα.

Αυτό που δεν είναι ανέκδοτο όμως είναι ότι κάθε μέρα μπορούμε να μηδενίσουμε το κοντέρ και δε κάνουμε τίποτα, αλλά και όσοι σπάμε τα δόντια μας, πάλι κουρέματα κάνουμε. Θες πρόσφατο παράδειγμα; οι τελευταίες εκλογές. Χοντρικα και στο περιπου, 23/100 δεν μπόρεσε ή δε θέλησε να κάνει κάτι με τη απλή μέθοδο της ψήφου, και από τους 74/100 που πήραν μέρος στο καλπονοθευμένο εκλογομαγειρείο στέλνοντας παραγγελίες με ραβασάκια στα κουβούκλια των πιτσαδόρων που λέγονται καλπες, 3/100 θέλοντας ή μη ακύρωσε το "χάπενινγκ" και 33/100+30/100+8/100 ψήφισαν τις 3 (τρεις) όψεις του ίδιου ευρονομίσματος.

Και εξηγούμαι:
ΛΑΟΝΔ= υπερπατριωτικοχρηστιανοδημοκρατικονεοφιλελεύθερο κόμμα.
ΠΑΣΟΚ= πατριωτικοχρηστιανοσοσιαλδημοκρατικονεοφιλελεύθερο κόμμα.
ΚΚΕ+= πατριωτικοδιεθνιστικοχρηστιανοδημοκρατικοκομουνιστικο κόμμα.
Σκέτη σχιζοφρένεια, αλλά πέρα για πέρα αληθινή. Υπάρχουν κι άλλοι θα μου πεις. Υπάρχουν... ε, και.

Οι βαρόνοι σε ΝΔ+ΠΑΣΟΚ κάνουν οτι προστάζει η υψηλή πολιτική της ΕΕ που τάχα μου συνδιαμορφώνουν με το διπλωματικό σώμα και μετά κοιτάνε να χαπακώσουν το πόπολο Τα δε ρετάλια σε ΚΚΕ+ ρίχνουν νερό στο μύλο του συστήματος, γιατί αν ήταν όπως μας τα λένε οι 8/100, ο 902 θα ήταν επαναστατική γιάφκα, καθε μέρα θα έκαναν σαμποτάζ στα μέσα παραγωγικης εξημέρωσης και θα καίγανε τις πόλεις, και αν ποτέ γινόταν το "θαύμα" και έβγαινε η Παπαπηγα οριακά ή/και με συνεργασία θα γινόταν πραξικόπημα.

Θες και άλλο; πως και γιατί και τα ρέστα; Πολλοί/100 ειναι αμόρφωτοι, τελεία και παύλα. Δε ξέρουν ποιο είναι το συμφέρον τους. Αγονται και φέρονται. Είναι πρόβατα. Ψωμί και TV δώστους και τους έκανες αρνάκια που βελάζουν. Παιδεία, ποια παιδεία; Οι λίγοστοι νταβάδες που κρατάνε την κουτάλα ξέρουν τι παίζει και τρώνε καλά. Οι μετανάστες είπες; θα γελούσα αλλά δεν είναι αστείο. Το ξαναλέω, όλα τα άλλα είναι μαλακίες.

Ναι μαλακίες! Δεν αλλάζουν μυαλό οι λαλακηδες, ουτε με μισο εκ. φωνακλάδες στο σύνταγμα για ένα εξάμηνο -και αυτό τα λαμόγια και οι ντιλεντάντηδες το ξέρουν καλά- θα αλλάξουν με ραβασάκια αργόσχολων εξ'αποστάσεως, για ειρηνικές συγκεντρώσεις; ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ! Γιατί αν άλλαζαν, οι οικολόγοι θα έμπαιναν με 2ψήφιο αριθμό στη βουλή. Αλλά είπαμε ΔΕΝ.

Δε βρωμάει μόνο το ψάρι απ'το κεφάλι, βρωμάνε και τα νερά που κολυμπάει, βρωμάνε τα πάντα and life goes on. Κοίτα, δε σου λέω τι να κάνεις, σου λέω τη γνώμη μου. Δε σε δουλεύω, αλλά ούτε και εσύ εμενα. Πες ότι είμαι άκυρος και οφσάιντ, αλλά και εσύ τι θα καταφέρεις; ΤΙΠΟΤΑ.
06:31

Ανώνυμος said...
Καλά τα λες. Αριστεροί και δεξιοί, όλοι οι μαλάκες. Σας δουλεύουν ρε μαλακισμένα! Αυτοί τρώνε καλά και σας παραμυθιάζουν για αριστερές και δεξιές ιδεολογίες και αρχίδια μέντολες για να σας έχουν μια ζωή στην αποχαύνωση!
3:39

Ανώνυμος said...
Φίλε είναι άδικο να βάζεις στο ίδιο τσουβάλι με το Μαγγίνα και τον Αλογοσκούφη τα αγνά στελέχη του ΠΑΣΟΚ που αγωνιστήκαμε χωρίς αντάλλαγμα για την αλλαγή από τη νοοτροπία της δεξιάς. Χωρίς τους αγώνες και τις θυσίες μας η χώρα θα ήταν ακόμα ψωροκώσταινα και ας σου φαίνεται λίγο.
5:46

δημολόγος said...
Πολύ απόρριψη και το κακό είναι οτι έχεις και δίκιο.Το Ελλαδιστάν δεν είναι το κέντρο του κόσμου. Όμως πέρα από ιατροδικαστική εξέταση και εξαγωγή του συμπεράσματος οτι ο ασθενής έχει καρκίνο, χρειάζεται και μια θεραπεία που ενδεχομένως να τον θεραπεύσει. Το κακό με μας στην Ελλάδα είναι οτι είμαστε πρώτοι στη διάγνωση και τελευταίοι στη θεραπεία...
6:52

ell said...
Δηλαδή ρε συ τι προτείνεις; Να κάτσουμε στα αυγά μας;
Ειλικρινά πιστευείς ότι δε μπορουμε να καταφέρουμε τίποτα; Κι αφού τα βλέπεις τόσο σκατά (όπως όντως είναι) τι να κάνουμε, να κάτσουμε να περιμένουμε τα χειρότερα;
Ειλικρινά δε σε καταλαβαίνω.
Ας γίνει αυτό μερικές ημέρες, να Π Α Ρ Α Λ Υ Σ Ε Ι τελείως η πρωτεύουσα, (κ όχι μόνο) να μην μπορεί νακουνηθεί ούτε μύγα. Ακόμα κι αυτοί που θα θέλουν να πανε για δουλεια να μην μπορούν. Αλλά να γίνει για μέρες μη σου πω βδομάδες.
Αν ήταν έτσι όπως τα λες σε καμία χωρα δε θα είχαν κερδίσει ποτε τίποτα. Κι όμως η ιστορία άλλα έχει δείξει.
10:23

Νάσος said...
Δεν προτείνω. Το ξαναλέω, προσπαθώ και σπάω τα δόντια μου. Δεν έχω αυταπάτες. Κοντεύω τα σαράντα. Είμαστε ΛΙΓΟΙ.

Λίγοι κι οι νταβάδες. Ούτε αυτοί έχουν αυταπάτες. Παίζουν ύπουλα, το ίδιο και 'μεις. Τους θέλουνε είλωτες, τους θέλουμε συντρόφους. Τους ταίζουν σκατά και κουτόχορτο, τους τρατάρω κρασί και χόρτο. Ψωμί και TV, ΣΤΟΚ ΣΕ ΕΠΑΡΚΕΙΑ.

Δε πείθουμε το πόπολο. Το σύστημα αφομιώνει ό,τι το σοκάρει. Ισορροπεί δυναμικα. Αυτοφυει τις οικοτομίες μας. Τα μυαλά των προβάτων εχουν ηδη ΠΑΡΑΛΥΣΕΙ από κάθε φόρτο κριτικής.

Η παράταση τους βολεύει. ΠΑΜΕ ΠΑΛΙ! Πως είπες, κοινωνικό κεκτημένο; Οι βρυξέλλες όζουν.

Όλα είναι μαλακίες. Low end εξεγέρσεις. Ποια βενεζουέλα; Το φορτνόξ των νταβάδων είναι το ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΚΟΠΕΙΟ. Κανείς εθελοντής; Μούγκα...

Ονειρεύομαι ξύπνιος, ΟΞΥΓΟΝΟ.
18:57

Popular posts from this blog

Ημερολόγιο Μακάριναξερα

Μο να σου παίξω μια στην τσεφαλή, τσε ετσά μη με ξανοίζεις!
Μούσκαρε!
Μέσα θε να με πας; Ε, Νά μου!Ωραία χρονική στιγμή δεν "έτυχε" το επεισοδιο στα Ζωνιανά;
Με την εξωτερική πολιτική να χάνει με 4-0 στο 15',
Με το ΠΑΣΟΚ στις τελευταίες ημέρες της Πομπηίας και την "αναγέννηση" άντε πόρτας,
Με το ασφαλιστικό να σχεδιάζεται σαν tatoo στην πλάτη μας (με κοπίδι),
Με την Βουλή να είναι μπάχαλο,
Με την τροπολογία που δίνει εκτάκτως (ξανά) 900 εκατομμύρια ευρώ στους δικαστικούς (χτες βράδυ ξανα-πέρασε αυτό - ενώ εσύ κοιμόσουν).
Με την ΝΔ να προσπαθεί να δέσει τα κορδόνια της,
Με το πετρέλαιο λίιιιγο πριν τα 100.

"Έτυχε" κι αυτό:
Να πάνε οι μπάτσοι - χωρίς ούτε οι ίδιοι να το ξέρουν - στα Ζωνιανά ("αυτοί" το ήξεραν όμως) και να φεύγουν κάι κάι κάι....
(Μουσικό Διάλειμμα: είσαι σκέτο παρακράτος (δις), και προβοκατόρισσαααα, για αυτό σε χωρισααααααα.....)
η κυβέρνηση να βάζει το μαχαίρι στο κόκκαλο στέλνοντας καμια 200αριά Μπρους Γουίλλις στην περιοχή - σε ζωνταν…

5. Κινητή Άμμος.

1. Ντεσπεράντος με στραβό καλαμάκι.
2. Ένα Βελούδινο Πρωϊνό. 3. Όλα Τα Όμορφα, Άλογα.
4. I'm in parties
Ο Μπερτόδουλος, τα έφτιαξε με τη χοντρή!.
Αυτό κι αν είναι είδηση. Θα μου μείνει αιώνια απορία πώς συννενοήθηκαν για κάτι τέτοιο. Τι έγινε εκείνο το βράδυ στης χοντρής Στέλλας. Ή Αλεξάνδρα την έλεγαν; Η Μάρα με εμένα ήταν η φυσική κατάληξη των πραγμάτων αλλά το παρελθόν μας ήταν κλειδωμένο. Τίποτα δεν έμπαινε εκεί. Μπετόν αρμέ. Όλοι ανακουφίστηκαν με το happy end του έργου μας, την συλληπηθήκαν για τον χαμό του Φίφη - ποιός χέστηκε, και ο προβολέας γύρισε τελικά στον Μπερτόδουλο και την μόνη φορά που τον βλέπαμε με γυναίκα. Την προηγούμενη φορά, τον είχε συνοδεύσει ο πατέρας του. Συνοδός. Μία στο στρατόπεδο και μερικές στο σπίτι.Έτσι τον έκανε άντρα. Χωρίς κόπο. Άνεσις. Η χοντρή έμεινε έγκυος από έναν Κώστα που μου είχε φτιάξει κάποτε τη μηχανή στο Νέο Κόσμο, και θεώρησε έξυπνο να το φορτώσει στον Μπερτόδουλο, που του άλλαξε η ζωή σε δεκαπέντε δεύτερα και αποφάσισε ακαριαία να πεί ν…

3. Όλα Τα Όμορφα, Άλογα.

1. Ντεσπεράντος με στραβό καλαμάκι.
2. Ένα Βελούδινο Πρωϊνό.

Ήταν 6.30 και το ράδιο έλεγε ειδήσεις. Το έκλεισα φοβούμενος μη μας ακούσω κι εμάς εκεί. Το παλιό πικάπ είχε ένα δίσκο πάνω, ξεχασμένο ποιός ξέρει από πότε. Όλη μου την περιέργεια την έριξα εκεί για να μη σκοντάψει πάνω της. Σήκωσα το παλιό καπάκι που κόλαγε, πάτησα το παλιό φιλντισένιο κουμπί και έβαλα τη βελόνα πάνω. Το μπλέ κέντρο με τα μαύρα γράμματα άρχισε να γυρνάει. Ξέχασα πως διαβάζουν δίσκο που γυρνάει αλλά το Anita O'Day ήταν εμφανές μέχρι οι στροφές να γίνουν 78. Οι τρομπέτες έπαιξαν τη σύντομη εισαγωγή και άρχισε η παλιά κυρία - αν και λεπτή - να τραγουδάει.
...His wife then draped herself in black / That showed her figure fine / Then she cussed him out / The two-faced guy / No insurance could she find! / And her tears flowed like wine / Yes her tears flowed like wine.....
Η Μάρα γύρισε ήρεμα κοίταζε το πικαπ και τα μάτια της γέμισαν εικόνες.
-Αυτό άκουγε η μαμά μου στα τελευταία της. Αυτός ήταν πάντα πάνω. Φών…