Skip to main content

Ημερολόγιο προαναγγελθείσας νεκρολογίας.

Αντιγράφω από το Flash.gr:


"Στην τελευταία θέση της Ευρώπης τα ελληνικά σχολεία: Σύμφωνα με έρευνα του ΟΟΣΑ σε 57 χώρες για το 2006, τα ελληνικά γυμνάσια βρίσκονται στην 36η στην κατανόηση κειμένου, στην 38 στις φυσικές επιστήμες και στην 39 στα μαθηματικά.

Στην έρευνα συμμετείχαν 400.000 παιδιά- ανάμεσά τους 4900 ελληνόπουλα από 192 σχολεία- με τα κορίτσια να έχουν πολύ καλύτερες επιδόσεις από τα αγόρια.

«Η Ελλάδα βρίσκεται σε πλήρη απόκλιση σε σχέση με τις άλλες χώρες σε ο,τι αφορά το εκπαιδευτικό της σύστημα- δεν μετρά πόσες πληροφορίες έχει αποθηκεύσει ένα παιδί, αλλά πόσο μπορεί να συνθέσει ο μαθητής με επιστημονικό τρόπο τα στοιχεία που του δίνονται» είπε στον Flash 96 ο πρόεδρος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Αριστοτέλειου Γιώργος Τσιάκαλος.

«Υστερούμε όχι σε γνώσεις, αλλά σε δεξιότητες που αφορούν στην καθημερινότητά μας, πρέπει να βρούμε τη μέση οδό» σημείωσε στο σταθμό μας η Βασιλεία Χατζηνικήτα καθηγήτρια στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο.

Αναφερόμενος στο πρότυπο της Φινλανδίας που είχε επικαλεστεί και η Μαριέττα Γιαννάκου σημείωσε ότι «το 0,1% των μαθητών στη σκανδιναβική χώρα βρίσκεται κάτω από το επίπεδο 1 και αφορά παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες, ενώ στην Ελλάδα το αντίστοιχο ποσοστό είναι 10% και αφορά αυτό που λέμε κανονικά παιδιά.

Στην κορυφή της έρευνας βρίσκονται οι Φινλανδοί στη φυσική, οι νοτιοκορεάτες στο κείμενο και οι Ταϊβανοί στα μαθηματικά."

Περίμενε τώρα εσύ να δεις τί έχει να γίνει.
Οι στρατιές των "ξερόλων", σαν κοπάδι προβάτων συνεχίζουν την δια βίου τηλεοπτική εκπαίδευσή τους, δηλώνοντας την προτίμησή τους στον καλύτερο μονόφθαλμο, ανακυρήσσοντάς τον εκπρόσωπο της ίδιας του της γνώμης.
Εδώ ο Λαζόπουλος θεωρείται ότι καλύτερο υπάρχει σε πολιτική εκπομπή χωρίς κανείς να μιλάει για τα κίνητρα και τις συνέπειες της "επανάστασης" του "φαινομένου" Λαζόπουλου.
Ήταν ξεκάθαρο ότι ένας Λάκης φτάνει για δαμάσει το θυμικό του Έλληνα και μαζί με αυτό πολλά άλλα.
Γιατί οι Ζουμπουλίες, με μία άλλη Ζουμπουλία ευφραίνονται...
Γιατί όταν ο κ.Τρίχας - υιός κ.Λεκέ - αποφαίνεται, ως βουλευτής, πως ο ενδεδειγμένος τρόπος αντιμετώπισης και τιμωρίας παιδοφίλων είναι η τεχνητά προκαλούμενη σεξουαλική ανικανότητα, πολλοί θα θαυμάσουν το πυροτέχνημα, όλοι θα το αναπαράγουν και κάτι θλιβεροί bloggers, ντιλεντάντηδες, φίλαθλοι, νοικοκυρές, καφενοπαρέες και άλλα μικροαντικείμενα θα κάνουν την ανάλυση αναπαράγοντας την παρατήρηση του κ.Αυτιά, του κ.Κουλίκ, φυσικά του Λάκη και άλλων.
Ανάλογα από ποιόν ψωνίζει ο καθένας την καθημερινή του μετάγγιση κοινωνικοπολιτικών συμπερασμάτων και ποιά κορώνα ταιριάζει στην στυλιστική του τάξη.

Περαστικά στην μη αναστρέψιμη αρρώστια πώς να ευχηθείς;
Ουσιαστικά εύχεσαι "άντε πέθανε".

Και περίμενε εσύ την προσωπική πρωτοβουλία ενταγμένη σε συλλογική δράση και προσπάθειες που αντικρούουν καθεστωτικούς μηχανισμούς και χτίζουν κοινωνίες Σκέψης, Αλληλεγγύης, Ισότητας, μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα ...

Γειά Χαρά(δρα).

Comments

Balidor said…
Κάποτε έλυνα μιγαδικούς,
τώρα δένω και λύνω τα κορδόνια μου.
ell said…
Σωστά τα λες. Αναφέρεις τα πιο ισχυρά κ ύπουλα όπλα για την χειραγώγηση κ νάρκωση της μάζας.
Δεν ξέρω για την Φιλανδία αλλά στη Σουηδία το κράτος "λειτουργεί" με αρκετά αριστερή φιλοσοφία.

Η σωστή εκπαίδευση δε "συμφέρει".
Στο indymedia διαβαζα ένα καταπληκτικό κείμενο για την Βενεζουέλα (δεν το έχω τελειώσει ακόμα).
Υπάρχουν πολλοί αξιόλογοι bloggers κ είμαστε τυχεροι να τους διαβάζουμε. Γιατί η ενημέρωση, η εκπαίδευση κ η παιδεία, πλέον έχουν γίνει είδοσ πολυτελείας.
ell said…
Α, κ κάτι άλλο που θυμήθηκα(σχετικά άσχετο).
Όταν παλιά μέσω ίντερνετ έψαξα για εθελοντική εργασία σε διάφορές χω΄ρες μιας κ η δουλειά μου δεν ήταν τίποτα σπουδαίο, πληρωνόμουν για να τους τα δίνω πάλι. Θυμάμαι οι οργανώσεις που έβρισκα ζητούσαν τρελα λεφτά. Ένα που θυμάμαι ήταν στο Μεξικό για ενεργή βοήθεια στο χ΄τισιμο σχολείου κ φυσικά ζητούσε κ επαγγελματίες δασκάλους γνώστες της Αγγλικής κ.α.
Για δύο βδομάδες λοιπόν που θα πηγαινα εκεί (για να βοηθήσω) θα έπρεπε να δώσω στον δε θυμαμαι ποιος οργανισμός ήταν 2.000 € πέρα βεβαια από τα εξοδα εισητηρίων στέγασης κ φαγητού. Για ποια συλλογικότητα μιλάμε. Ξέρω ότι εσυ δε μιλάς για αυτό, αλλά λέμε τώρα.
Αν πήγαινα μόνη μου να βοηθήσω σε ότιδήποτε κ στο καλύτερο ξενοδοχ. του Μεξικο να έμενα λίγοτερα δε θα πλήρωνα. Εντάξει αντιλαμβάνομαι ότι τα χρειαζόντουσαν τα λεφτά μάλλον για τα υλικά αν κ δεν το ανάφεραν πουθενα. Και ξαναλέω αυτά τα λεφτά ήταν πέρα από τα εξοδα διαμονης σου κ εισητηρίων κλπ. Αλλά τόσα λεφτά για να πάω 2 βδομ.;
Αυτό για το Μεξικό είναι ε΄να παραδειγμα. Οι πιο πολλές οργαν. έτσι λειτουργούν, όπως κ οι γιατροί χωρις σύνορα κ.α.

Σορρυ για το άσχετο. Δε με χαλάει να μην το δημοσιεύσεις καθόλου. Πάω να συνεχίσω το διαβασμά μου μιασ κ δεν έχει δουλειά. Πολύ καλό το κείμενο για τη Βενεζουέλα.
ell said…
Στο πρώτο σχόλιο έκανα λάθος. Για την ΝΟΡΒΗΓΙΑ ήθελα να πω. Βέβαια τώρα δε γνωρίζω πως είναι εκεί τα πράγματα.
zelig said…
Χαίρομαι που αναδημοσιεύεις τέτοιες ειδήσεις.
Οι Κουϊκ-άρες πάντα θα ασχολούνται με τα "πυροτεχνήματα". (Να τους χαίρονται αυτοί που τους βλέπουν).

Η φράση που μου έχει μείνει από τις περσινές καταλήψεις και εκφράζει το επίπεδο στην παιδεία (και στο Υπουργείο) είναι ότι "οι χαμένες ώρες θα αναπληρωθούν"...
Godot said…
Ας χάνονται οι ώρες. Ούτως ή άλλως δεν είναι ούτε παραγωγικές ούτε πολύτιμες. Δεν είναι ποσοτικό το πρόβλημα - όλος ο μηχανισμός προσποιείται ότι λειτουργεί, και όλοι το δέχονται ότι...λειτουργεί.
Σαν κακό σεξ περίπου.
mondo said…
πώς να συνθέσουν την καθημερινότητα οι μαθητές γονέων και καθηγητών που δεν μπορούν να συνθέσουν έξω από τον μυωπισμό και το τεμπελίκι τους; οι λίγοι έλληνες καθηγητές που προσπαθούν, πληρώνουν βαρύ τίμημα και κάποια στιγμή το μετανιώνουν.

Popular posts from this blog

5. Κινητή Άμμος.

1. Ντεσπεράντος με στραβό καλαμάκι.
2. Ένα Βελούδινο Πρωϊνό. 3. Όλα Τα Όμορφα, Άλογα.
4. I'm in parties
Ο Μπερτόδουλος, τα έφτιαξε με τη χοντρή!.
Αυτό κι αν είναι είδηση. Θα μου μείνει αιώνια απορία πώς συννενοήθηκαν για κάτι τέτοιο. Τι έγινε εκείνο το βράδυ στης χοντρής Στέλλας. Ή Αλεξάνδρα την έλεγαν; Η Μάρα με εμένα ήταν η φυσική κατάληξη των πραγμάτων αλλά το παρελθόν μας ήταν κλειδωμένο. Τίποτα δεν έμπαινε εκεί. Μπετόν αρμέ. Όλοι ανακουφίστηκαν με το happy end του έργου μας, την συλληπηθήκαν για τον χαμό του Φίφη - ποιός χέστηκε, και ο προβολέας γύρισε τελικά στον Μπερτόδουλο και την μόνη φορά που τον βλέπαμε με γυναίκα. Την προηγούμενη φορά, τον είχε συνοδεύσει ο πατέρας του. Συνοδός. Μία στο στρατόπεδο και μερικές στο σπίτι.Έτσι τον έκανε άντρα. Χωρίς κόπο. Άνεσις. Η χοντρή έμεινε έγκυος από έναν Κώστα που μου είχε φτιάξει κάποτε τη μηχανή στο Νέο Κόσμο, και θεώρησε έξυπνο να το φορτώσει στον Μπερτόδουλο, που του άλλαξε η ζωή σε δεκαπέντε δεύτερα και αποφάσισε ακαριαία να πεί ν…

Η Ασύμμετρη Ελαφρότητα του Είναι.

Ο Βύρων ο ΙΙΙ ο Πυρπολιορκητής μίλησε σήμερα για τον "Στρατηγό Άνεμο" και προς στιγμήν νόμιζα ότι ξανάρχισε η Λάμψη. Προσωπικά μέσω του Βύρωνα μόνο θα μπορούσα να ξεπεράσω τον Στάθη Θεοχάρη.

Πες μου τώρα κάτι εσύ που ξέρεις τα πολλά κι ο νους σου κατεβάζει.
Ο οδηγός του πρωθυπουργού Θ. Ρουσσόπουλος τί δουλειά έχει σε προεκλογική περίοδο να κάνει εξαγγελίες μέτρων (όταν λέμε μέτρα εννοούμε ευρώπουλα ελεημοσύνης και 4 dvd δώρο) και δεν είναι στην θέση του ο υπηρεσιακός υπουργός;
Όταν λέω οδηγός, δεν εννοώ ότι οδηγεί το αμάξι του... όχι.
Οδηγεί τον ίδιο και οδηγεί και την χώρα.
Τον ντύνει με αμπέχωνα μες το κατακαλόκαιρο και τον πηγαίνει βόλτα στο Πεντάγωνο , τον συμβουλεύει πόσο να πονέσει η ψυχή του, ποιά μάσκα ταιριάζει με το φόντο του πλάνου, ενώ ο Βύρων ο ΙΙΙ ο Αγγαρευόμενος αποκαλύπτει ασύμμετρες απειλές εναντίον της Πατρίδος.
Ο Θόδωρος, ο οποίος συνεχίζει την παράδοση των Θόδωρων (βλέπε τον Θόδωρο του Καραμανλή του μεγάλου, τον Τσουκάτο του Σημίτη, κλπ) τελικά θα κατέβει στο …

3. Όλα Τα Όμορφα, Άλογα.

1. Ντεσπεράντος με στραβό καλαμάκι.
2. Ένα Βελούδινο Πρωϊνό.

Ήταν 6.30 και το ράδιο έλεγε ειδήσεις. Το έκλεισα φοβούμενος μη μας ακούσω κι εμάς εκεί. Το παλιό πικάπ είχε ένα δίσκο πάνω, ξεχασμένο ποιός ξέρει από πότε. Όλη μου την περιέργεια την έριξα εκεί για να μη σκοντάψει πάνω της. Σήκωσα το παλιό καπάκι που κόλαγε, πάτησα το παλιό φιλντισένιο κουμπί και έβαλα τη βελόνα πάνω. Το μπλέ κέντρο με τα μαύρα γράμματα άρχισε να γυρνάει. Ξέχασα πως διαβάζουν δίσκο που γυρνάει αλλά το Anita O'Day ήταν εμφανές μέχρι οι στροφές να γίνουν 78. Οι τρομπέτες έπαιξαν τη σύντομη εισαγωγή και άρχισε η παλιά κυρία - αν και λεπτή - να τραγουδάει.
...His wife then draped herself in black / That showed her figure fine / Then she cussed him out / The two-faced guy / No insurance could she find! / And her tears flowed like wine / Yes her tears flowed like wine.....
Η Μάρα γύρισε ήρεμα κοίταζε το πικαπ και τα μάτια της γέμισαν εικόνες.
-Αυτό άκουγε η μαμά μου στα τελευταία της. Αυτός ήταν πάντα πάνω. Φών…